MEB’in ‘Bilim ve Sanat Merkezi’ olarak kullandığı binanın daha önce gerici vakıflara hizmet verdiği ortaya çıktı. Binada Ensar ve İlim Yayma Vakfı hizmet vermişti.

Aynı binada önce gerici vakıflar sonra MEB

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul Pendik’te bulunan ve Bilim ve Sanat Merkezi olarak kullandığı binayla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Binanın daha önce Karaman’da 46 çocuğa istismar vakasıyla hafızalara kazınan Ensar Vakfı ve başkanlığını AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı İlim Yayma Vakfı tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Bu iki vakfın da zaman zaman MEB ile imzaladığı protokollerle okullarda etkinlikler yapmasıysa dikkat çekti.

Binada ilk olarak Ensar Vakfı’na ait Ensar Çocuk Akademisi Aydos Anaokulu tabelası ile eğitim verdi. Daha sonra bina Erdem Özel Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi'nin yönetimine giren İlim Yayma Vakfı çatısı altında İrfan Okulları olarak faaliyet vermeye başladı. Ağustos ayında ise şube kapatıldı. Kapıda yer alan “İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları” yazıları ise silindi. Binaya daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı “Bilim ve Sanat Merkezi” tabelası astı.

BİLAL ERDOĞAN AYRILDI OKUL KAPANDI

Öte yandan Bilal Erdoğan’ın, 2015’te yönetimine girdiği Erdem Özel Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi'nden ayrıldığı ve bu ayrılmadan sonra 24 milyon 500 bin TL olan sermayesini 4 milyon TL’ye indirerek okulu kapattığı öğrenildi.

3 Kasım 2015’te yapılan yönetim kurulu toplantısında Bilal Erdoğan şirket yönetimine girmişti. Ayrıca İlim Yayma Vakfı kurucuları arasında yer alan Erdoğan, şirketin yönetimine girdiğinde 12 milyon TL sermayesi bulunuyordu. Erdem Özel Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi'nin sermayesi Erdoğan’ın yönetimde yer almasından sonraki dönemde 24 milyon 500 bin TL’ye çıkmıştı. Bilal Erdoğan 8 Ocak 2020’de şirket yönetiminden ayrıldı. Bu ayrılmadan önce temmuz ayında Üsküdar ve Ümraniye şubeleri kapatıldı. 6 Mart 2020’de ise 20 milyon 500 TL olan bilanço açığının kapatılması için 24 milyon 500 bin TL olan sermaye 4 milyon TL’ye düşürüldü. Ticari yapısının sıkıntıda olduğu anlaşılan şirket 14 Ağustos 2020’de de Pendik şubesini kapattı. Bir yıl gibi kısa bir sürede üç okulun kapısına kilit vuruldu.

ANKA