İzmir depremi sonrası evleri zarar gören vatandaşlara destek için Bayraklı Belediyesi, Ahbap Derneği ve Hürriyet Emlak iş birliği ile ‘Aynı Çatı Altındayız’ projesi kapsamında 20 ailenin 1 yıllık kiralarını karşılayacak işbirliği protokolüne imza atıldı.

‘Aynı Çatı Altındayız’ projesi: 20 ailenin 1 yıllık kiraları karşılanacak

BİRGÜN EGE

İzmir depremi sonrası evleri zarar gören vatandaşlara destek için Bayraklı Belediyesi, Ahbap Derneği ve Hürriyet Emlak iş birliği ile ‘Aynı Çatı Altındayız’ projesi kapsamında Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Proje, 20 ailenin 1 yıllık kiralarını karşılayacak.

İzmir’in çok önemli bir dayanışma örneği gösterdiğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Depremin yaralarını sarmakla ilgili attığımız adımlardan biri olarak Hürriyet Emlak, Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi olarak imzaladığımız protokol ile 20 ailemizin daha barınmasıyla ilgili sorununu çözüp, 1 yıllık kira masraflarını karşılayacağız. İzmir ciddi bir dayanışma örneği gösterdi. Gönüllü kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve İzmirliler öncü yaraların sarılmasında oldu. Bu süreçte çadırlarda kalan yaklaşık 100'e yakın vatandaşımızın da geçici konutlara geçmesiyle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Bugüne kadar yardımsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla 259 ailemize barınma imkanı sağladık. Bugün bu sayı 279'a çıktı. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yurttaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını sadece bu süreçte değil, kalıcı konutlarına geçinceye kadar karşılamak için elimizden geleni yapacağız ve ondan sonra da kimseyi yalnız bırakmayacağız. 'Biz bu yaraları el birliğiyle sarabiliriz' dedik ve büyük dayanışma örneği gördük" diye konuştu.

AHBAP Kurucusu Haluk Levent ise, “Bizler de deprem başladığı günün ilk dakikalarından İzmir AHBAP ekibi AFAD'la birlikte harekete geçti. Bizler birkaç saat sonra afet platformu oluşturduk. Belediye ve AFAD la entegre olduk. Depremin üzerinden 21 gün geçti. Biz ahbaplar olarak buradayız, ayrılmadık. Ekiplerimiz depolarda sayım girişi işlemini yapıyor. Elimizden geldiğince İzmir’in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu sırada Bayraklı Belediye Başkanımızla da görüşme imkanımız oldu. Hürriyet Emlak’ın bu kutsal teklifini kendisine getirdim. Çok duygulandı. Ailelerin bir yıllık kirasının karşılanmasını sağlamak, birçok firmanın, kişinin heveslenmesine yardımcı olacaktır. Belki de bir öncülük yaptılar. Birçok firmadan da bu tarz girişimler bekliyoruz. Başkanımızla da görüşerek ailelerin 1 yıllık kirasını karşılayabilirler. Bu sebeple buradayız” şeklinde konuştu.