28 Eylül'de başlayacak olan Türkiye Ku-p

28 Eylül'de başlayacak olan Türkiye Ku-pası elemeleri ile basketbolda heyecan uzun bir aradan sonra başlayacak. Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü ve Tadım Gıda işbirliği ile organize edilen Tadım Türkiye Kupaları erkekler eleme maçları 28 Eylül -2 Ekim, 2006 tarihleri arasında Konya, Manisa, Sakarya ve Samsun illerinde gerçekleşecek. Erkekler Tadım Türkiye Kupası eleme maçları, gruplarında ilk iki sırayı alan takımların katılımı ile, 20 - 22 Nisan 2007 tarihleri arasında yapılacak "Tadım Türkiye Kupası sekizli finali" ile sahibini bulacak. Uzun lafın kısası takımlar en yeni kadroları ile sezon öncesi ilk defa kozlarını kupa elemelerinde paylaşacaklar. Sezon öncesi yapılan bu maçlarda genelde çok sürpriz sonuçlar alınmakta ve değişik illerde yapılan maçlar halkın büyük ilgisi ile oynanmakta. Daha önce şehirlerinde bu düzeyde basketbol maçları izleyemeyen basketbolseverler maçlara büyük ilgi gösteriyor.

Federasyonun maçları Türkiye'nin liglerde takımları olmayan şehirlerde oynatması çok yerinde bir uygulama. Daha önce Gaziantep ve Şanlıurfa'da oynanan maçları yerinde izledim ve halkın ilgisinin ne kadar yoğun olduğuna şahit oldum.

Basketbol sevgisinin ülke çapında yayılması için böyle uygulamalar her zaman yapılmalı. Basketbolü İstanbul ve büyük şehirlerin dışından Türkiye'nin her yerine taşımayı başardığımız taktirde dünyada çok daha önemli bir basketbol ülkesi olacağımız kesin.

Bu sezon Ülker'in Fenerbahçe ile birleşmesi ile hareketlenen basketbol dünyasının kurulan kaliteli kadrolarla çok çekişmeli ve kaliteli maçlara sahne olacağına inanıyorum.

Sponsor desteği bütün takımlara gerekli

Özellikle Ülker'in sponsor desteğini arttırması ile 3 büyükler lige bu sezon damgasını vuracak nitelikte takımlar kurdular. Fenerbahçe Ülker şampiyonlukta Efes Pilsen ile yarışacak ve Avrupa'da ses getirecek bir takımla mücadele edecek. Fenerbahçe'nin başarılı olduğu bir basketbol ligi her zaman çok daha fazla ilgi çekecek ve medyanın yoğun ilgisi ile karşılaşacaktır. Yalnız benim vurgulamak istediğim önemli bir gerçek var.

Sponsorlar desteklerini sadece 3 büyükler ile sınırlı tuttukları taktirde uzun zamanda kendileri kaybederler. Destek görmeyen diğer takımlar varlıklarını sürdürmekte ve takımlarını iyi oyuncularla takviye etmekte büyük zorluklar çekecekler. Sonunda ligimiz "aşağıdakiler ve yukarıdakiler" diye aralarında güç olarak çok farklar olan takımlardan oluşacak. Bu da ligin kalitesiz geçmesine ve ilginin azalmasına neden olacaktır.

Sponsorlar için en iyi lig her takımın birbirini yenebildiği ve rekabetin en yüksek olduğu ligdir. Onun için şimdiden herkes bütün takımların sponsorlarca desteklenmesi için çalışmalara başlasın.

Sonuçta kazanan Türk basketbolü olacaktır. Bugün dünyada basketbolda başarılı oluyorsak bu kulüplerimizin ayakta kalması ve oyuncu yetiştirmesi sayesinde oluyor.

Güçlü basketbol kulüpleri güçlü milli takımların oluşmasında çok önemli etkendir. Hiç kimse bencil olmasın ve diğer kulüplerin de güçlenmesi için elinden geleni yapsın. Sonuçta hepimiz bu geminin içindeyiz.