Türkiye Ulusal Futbol Takımı oyuncularının, son 3 maçta kazanılan iki maç nedeniyle toplamda 3 milyon 750 bin avro prim aldığı ortaya çıktı. Futbolculara astronomik ücretler ödenirken Türkiye şampiyonu atlet Nihat Tokmak ise geçinemediği için yumurta satıyor.

Aynı ülke, iki farklı tablo: Türkiye şampiyonu, geçinemediği için yumurta satıyor

Fotoğraf: Gün Işığı Gazetesi / Elazığ

SPOR SERVİSİ

Türkiye Ulusal Futbol Takımı oyuncularının 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanan üç maç için toplamda 3 milyon 750 bin avro prim aldığı iddia edildi. Ajansspor’dan Salim Manav’ın haberine göre, Hollanda ve Norveç'i mağlup eden kırmızı-beyazlı ekibin futbolcularına, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maç başı 100’er bin avro (960 bin TL) prim verdi. Prim sistemine göre; ilk 11 oyuncusu 100 bin avro, karşılaşmaya sonradan dahil olan oyuncu 75 bin avro, kadroda yer alan oyuncu da 50 bin avro kazandı. İki maç sonunda oyuncuların aldığı toplam prim ise 3 milyon 750 bin avroya (35 milyon 962 bin TL) ulaştı.

AÇIKLAMA YAPILMADI

TFF’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken verilen miktara sosyal medya üzerinden eleştirildi ve 2018 Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fransa’nın sadece 300 bin avro aldığı hatırlatıldı. Ülkenin ekonomik olarak büyük bir krizin içinde olduğu dönemde futbolculara böylesine büyük paralar verilmesi tepki çekti.

Futbolculara para yağarken, atletizmde birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan 23 yaşındaki Nihat Tokmak geçim sıkıntısı nedeniyle Elazığ'da pazarda yumurta satıyor. Anka’nın haberine göre Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden iki diplomaya sahip olan Tokmak, yetkililere seslenerek "Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde bana bir antrenörlük verilirse, Türkiye için üst düzey sporcular yetiştireceğime inanıyorum" dedi.

‘İKİ DİPLOMAM VAR’

Daha önce Fenerbahçe’de, Ankara Büyükşehir Belediye Spor'da ve Mardin Büyükşehir Belediye Spor'da koştuğunu söyleyen Tokmak, “Yıldızlar, gençler, büyükler ve süper ligde dereceler elde ettim. Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Beden Eğitimi Öğretmenliği'nden mezun oldum. Ayrıca aynı okulun Antrenörlük Bölümü'nü de bitirdim. İki diploma sahibiyim” dedi.

Uğraştığı spor dalında bir gelecek göremediğini ve mecburen pazarda yumurta satmaya başladığını dile getiren Tokmak, yetkililere seslenerek Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde sözleşmeli antrenörlük istedi:

“Yıllarca spora emek verdim, 28 kere Türkiye şampiyonu oldum ama emeğimin karşılığını alamadım ve mecburen iş hayatına atıldım. İnsanlar bana ‘Bunca yıl boşuna mı spor yaptın boşuna mı bu kadar okul okudun’ diye soruyor. Boşuna okumadım. Ben milli sporcuyum. Ben de güzel şeylerin olmasını istiyorum. Yetkililere sesleniyorum, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde bana bir sözleşmeli antrenörlük verilirse ben kendime güveniyorum, Türkiye için üst düzey sporcular yetiştirebileceğime inanıyorum.”