AKP ve gerici çevrelerin hedef haline getirdiği İstanbul Sözleşmesi'ne Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de karşı çıktı, "İstanbul Sözleşmesi'ne kim karşı çıkıyorsa doğru yapıyor" dedi

Aynılar aynı yere: Perinçek, İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son günlerde AKP ve gericiler tarafından hedef haline getirilen İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıktı.

"İstanbul Sözleşmesi Türkiye'nin başına zabıta dikiyor" iddiasında bulunan Perinçek, sözleşmeye karşı olduklarını açıkladı ve "İstanbul Sözleşmesine kim karşı çıkıyorsa doğru yapıyor" dedi.

Ulusal Kanal'da yayınlanan bir programda konuşan Perinçek ayrıca, İstanbul Sözleşmesi'nin 'Çürüyen merkezlerdeki yaşam tarzının Türkiye'ye dayatılması' olduğu iddiasında bulundu ve şunları söyledi:

"İstanbul Sözleşmesi, Fransa'nın Almanya'nın çürüyen merkezlerindeki yaşam tarzını Türkiye'ye dayatmaktadır. Atatürk devrimini tamamlarsak kadınımızın kurtuluşunu sağlarız. İstanbul Sözleşmesi bize bir yaşam tarzı dayatıyor. İstanbul Sözleşmesi ile emperyalist kapitalist ülkelerde çürüyen ne varsa bize dayatılıyor."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINLAR İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP

İstanbul Sözleşmesi son haftalarda en fazla konuşulan gündem maddelerinden birine dönüştü. Kadınların yaşamı için hayati öneme sahip olan sözleşmede, imzacı taraf devletlerin yükümlülükleri şöyle:

►Toplumsal cinsiyete duyarlı politikalar, kapsayıcı ve eş güdümlü politikalar uygulamak,

►Mali kaynaklar ayırmak,

►Resmi bir eş güdüm birimi kurmak,

►İstatistiksel veri toplamak, incelemek, yayınlamak,

►Şiddetin önlenmesi için zihniyet değişikliği sağlamak.