Derince Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan, şarkıcı Aynur Doğan'ın konserinin emniyetten izin alınmaması sebebiyle iptal kararı aldıklarını ileri sürdü. Karaaslan, "Artık izin alınsa dahi başkan bu konserin yapılmasını istemiyor. Çünkü bu iş sosyal medyada çok büyüdü. Bambaşka bir noktaya evrildi. Biz bu işin altından artık kalkamayız!" ifadelerini kullandı.

Aynur Doğan konserini iptal eden belediyenin basın danışmanı: "Artık izin alınsa dahi başkan istemiyor"

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Kürtçe müziğin sevilen ismi Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Derince Açık Hava Sahnesi'nde vereceği konserin, Derince Belediyesi tarafından iptal etmesiyle ilgili, belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan ve organizasyonu yapan Gergedan Yapım ile yaptığı görüşmeyi köşesinden aktardı.

Yılman'ın köşesinde yer verdiği açıklamalara göre, yapım şirketi konser alanının aylar öncesinden parası da ödenerek belediyeden kiralandığı bilgisini verirken, ilçede 40 gün öncesinden asılan pankartların altına; “Derince Belediyesi’nin katkılarına teşekkür ederiz” diye bir not düşüldüğünü de açıkladı.

AYNI PROSEDÜRLERLE BAŞKA KONSER

Gergedan Yapım ayrıca, Derince Belediyesi’ne ait aynı gösteri merkezinde düzenleyecekleri tek konserin Aynur Doğan olmadığını, aynı prosedürle 25 Mayıs’ta popçu Edis'in de sahne alacağını söyledi. Şirket, "Gerekli izinleri olmadığı için iptal ettik” diye açıklama yapan Derince Belediyesi’nin aynı şirketin aynı prosedürlerle 5 gün sonra yapacağı Edis konserine dair herhangi bir itirazı ve iptal talebi olmadığını belirtti.

Derince Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan ise, emniyetten izin alınmaması sebebiyle iptal kararı aldıklarını belirterek, Yılman'ın "Aynı şirket Edis için de ayın 25’inde kiralama yapmış. Bu durumda onun da iptal olması gerekmez mi?" sorusuna karşılık, "Ona daha vakit var. Eğer emniyetten izin almazlarsa onu da iptal edeceğiz" yanıtını verdi. Yılman, "Biraz kem küm etti basın danışmanı sonra" yorumunu yaptı.

"BİZ BU İŞİN ALTINDAN ARTIK KALKAMAYIZ"

Yılman, Karaaslan ile yaptığı konuşmayı, yazısının devamında şöyle aktardı:

"Bu defa, 'Aynur Doğan’ın konseri de ayın 20’sinde. Daha 4 gün var. Siz de destek olursanız çok hızlı bir şekilde bu izin mevzusu hallolur ve konser de gününde pekala yapılabilir' şeklinde bir öneride bulundum.

Bu makul önerim üzerine basın danışmanının cevabı ise aynen şu oldu değerli okurlarım; 'Yok Sevilay Hanım! Artık izin alınsa dahi başkan bu konserin yapılmasını istemiyor. Çünkü bu iş sosyal medyada çok büyüdü. Bambaşka bir noktaya evrildi. Biz bu işin altından artık kalkamayız'

Dedim belki yanlış anladım. Tekrar sordum aynı soruyu ve Lokman Bey de tekrar aynı cevabı verdi.

O an işte emin oldum ki mesele emniyetin izni, şu, bu filan değil. Mesele Aynur Doğan’ın repertuarındaki Kürtçe türküler!"