Gazeteci Barış Terkoğlu Halk TV’de yayınlanan Sözüm Var programında Aynur Doğan’ın konserini yasaklayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün FETÖ lideri Fethullah Gülen’in elini ‘yanlışıkla öptüğünü’ anlattı.

Aynur Doğan konserini yasaklayan AKP’li başkan, Fethullah Gülen’in elini öpmüş

Gazeteci Barış Terkoğlu, Kürtçe şarkıları ile bilinen Aynur Doğan’ın konserini “uygunsuz ve gerekli izinler alınmadı” gerekçelerini göstererek yasaklayan AKP’li Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün FETÖ lideri Fethullah Gülen’in elini ‘yanlışıkla öptüğünü’ anlattı.

Gazeteci Barış Terkoğlu Halk TV’de katıldığı bir programda şarkıcı Aynur Doğan’ın konserini yasaklayan AKP’li Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün FETÖ lideri Fethullah Gülen’in elini ‘yanlışıkla öptüğünü’ anlattı.

Barış Terkoğlu Halk TV’de katıldığı programda, “Bugün Kürtçe şarkı söylemeyi yasaklayan Derince Belediye Başkanı… Atatürk’ü de yasaklıyor. Atatürk konusunda o kadar istikrarlı ki Derince Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk yaptığı iş Atatürk portresini oradan alıp başka yere asmak. 10 Kasım’da bütün belediye başkanları anma yayınlıyor. O yayınlamıyor” dedi.

Aygün’ün üç dönem AKP’den milletvekili olduktan sonra Derince Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Terkoğlu, “Türkiye’nin son döneminde olduğu gibi bugün terör merör diye herkese parmak sallayan, konseri, şarkı söylemeyi bile terör ile ilişkilendirecek kadar yasaklayan Zeki Aygün bilin bakalım kimin elini yanlışlıkla öpmüş” diye anlattı.

‘YANLIŞLIKLA ÖPTÜ’ SAVUNMASI

Terkoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“2012 yılında o meşhur milletvekillerinin Pensilvanya’ya vızır vızır ziyaret ettiği dönemde bir milletvekili grubuyla beraber Zeki Aygün de gitmiş, Fethullah Gülen’in elini öpmüş ve uçak da ne demiş biliyor musunuz? Öyle mübarek bir tanımla yapmış ki mealen kimi tanıklar dudaklarımı 6 ay yıkamacağım dediğini söylüyor, kimi tanıklar da elini tuttuğu için elini yıkamayacağını söylüyor. Bu olay Derince seçimlerinde günlerce gündeme geldi. Tüm bunların sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir açıklama geldi. Fethullah Gülen’in elini ‘yanlışlıkla öptü’ diye.”