TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem eleştirilerine cevap verdi. Büyükekşi ‘‘Yok şu hakemi istiyoruz, bu hakemi istemiyoruz tarzı çağrılar bizde karşılık bulmaz’’ dedi.

Ayrıcalık yok

Emre YILDIRIM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) ağustos ayı eğitim seminerine katılan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamalarının algoritmik sistemle gerçekleştiğini ve bazı kulüp başkanlarının hakem atamaları konusundaki beklentilerinin kendilerinde bir karşılık bulmayacağını söyledi.

SİSTEM DEĞİŞECEK

Hakem atamalarındaki sisteme değinen Büyükekşi, "(Yok şu hakemi istiyoruz, yok bu hakemi istemiyoruz) gibi yapılan çağrılar bizde karşılık bulmaz. Böyle bir sistem yok. Bizim sistemimiz buna izin vermiyor. Bu sistemin tam ve istenilen düzeyde çalışması için mümkün olduğu kadar veriye ihtiyacımız var. Daha çok maç oynandıkça elimizde daha çok veri olacak. Henüz ligin ikinci haftasındayız. Bu güzel sisteme biraz zaman tanımanızı rica ediyorum. Futbolun geleceği için çok önemli adımlar atıyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.