Pendik'te Y.G. isimli erkek, ayrıldığı kadının aracının önünü keserek darp etti. 'Korkarak yaşamak istemiyorum' diyen kadın, saldırganın "Ne olacak ki, ifade verir çıkarım bu sefer seni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Ayrıldığı erkek tarafından darp edilen kadın: Karakola gidiyor, ifade verip çıkıyor

İktidar, kadınların en büyük kazanılmış haklarından biri olan İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırmayı sık sık gündeme getirirken, kadına yönelik erkek şiddeti artarak devam ediyor. İstanbul Pendik’te N.Y. adlı bir kadın, ayrıldığı erkek tarafından yolu kesilerek darbedildi.

YOL KESTİ, DARBETTİ, SERBEST BIRAKILDI

Pendik’te bir kadının ayrıldığı erkek tarafından önce yolu kesildi, ardından aracı tekmelendi. Kadın emniyette verdiği ifadede “Aracın camını kırdıktan sonra benim sol koluma doğru vurdu, saçlarımı çekti” dedi. Olay sonrasında ifadesi alınan Y.G isimli erkeğin serbest bırakıldığı öğrenildi.

DHA'ya konuşan N.Y. saldırgan ile olan ilişkisini bitirdiğini belirterek “Ben kiraladığım aracımla giderken bir araç önüme kırdı. Araçtan iki kişi indi. O kişilerden birisi benim eskiden görüştüğüm bir insandı. İki hafta önce ben onunla görüşmeyi sonlandırdım. Her yerden engellemiştim. ‘Camı aç’ diye vurdu. Ben korkumdan açamadım. Çünkü daha önce beni darp etmişti. Bana zarar verecek diye korkumdan camı açamadım. Sadece camı yarıladım. Beni tehdit etti. Bağırdı, çağırdı. Arabayı geri vitese takıp kaçmaya çalıştığım esnada camı kırdı” diye konuştu. N.Y, şüphelinin camı kırdıktan sonra sol koluna vurduğunu, saçlarını çektiğini de söyledi.

'İFADE VERİR ÇIKARIM, SENİ ÖLDÜRÜRÜM' DEMİŞ

Y.G’nin daha önce de kendisine şiddet uyguladığını söyleyen N.Y, “Uzaklaştırma kararı olduğu halde daha önce de eski eşini darp etmiş. Karakola gidiyor ifade veriyor ve çıkıyor. İlk defa darp edildiğimde bana, ‘Ne olacak ki, ifade verir çıkarım bu sefer seni öldürürüm. Benim kaybedecek bir şeyim yok' dedi. Ölümle tehdit edildim. Kızımla, kız kardeşimle tehdit edildim. Defalarca darba uğradım. O zaman hep korkumdan, şikayet etsem ne olacak ki ifade verip çıkacak, beni öldürür, kız kardeşime zarar verir” şeklinde konuştu.

'KORKARAK YAŞAMAK İSTEMİYORUM'

N.Y, “Korkarak yaşamak istemiyorum. Ben bu zamana kadar korkarak durdum. İlk defa şiddetine, zorbalığına maruz kalmıyorum. Defalarca haksız yere de çok çok yaşadım. Sustukça bunun devamı geliyor. Korkarak yaşamak istemiyorum. Ceza almasını istiyorum. Etrafta elini kolunu sallayarak dolaşmasını istemiyorum. Eski eşinin de şikayetleri var bununla ilgili. Şu anda öğrendiğim kadarıyla tehditten aranması varmış. Bu kadar insana bu kadar korkuyu yaşatamamalı. Ben bu zamana kadar kızımdan endişe ettiğimden dolayı sustum. Ben bu sefer kızım için konuşuyorum. Kızımı ve kendimi korumak için konuşuyorum” diye konuştu.

'ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK DOLAŞIYOR'

N.Y. yetkililere seslenerek, “Emniyete sesleniyorum, bu tarz insanların ellerini kollarını sallaya sallaya bizim gibi savunmasız kadınlar için tehlike oluşturarak, bizleri korkutarak etrafta dolaşmasın. Maddi, manevi, bedenen her türlü tarafından kullanıldım. Buna daha devam edilmesini istemiyorum. Bana bunları yaptı benden sonra bir başkasına, bir başka genç kıza, eski eşine yapabilmesini de istemiyorum” dedi.