Ayrıldığı kadının otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştirdiği suçlamasıyla yargılanan Kadir Karadağ 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karadağ'a yardım ettiği ileri sürülen Şükrü Gül de 14 yıl 7 yıl hapis cezası aldı.

Kaynak: DHA
Ayrıldığı kadının aracına bomba düzeneği yerleştiren Kadir Karadağ, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Fotoğraf: DHA

Çorum'da bir süre önce ayrıldığı Hatun Demir'in otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştirdiği suçlamasıyla tutuklanan Kadir Karadağ ile kendisine yardım ettiği öne sürülen Şükrü Gül, yargılandıkları davada 14 yıl 7’şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

7 Ocak 2022’de meydana gelen olayda, park halindeki otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştirildiğini fark eden Hatun Demir olayı polise bildirdi. İhbarla bölgeye trafik, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, bölgedekileri uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanlarınca düzenek güvenli alana alınarak, fünye ile patlatıldı. Patlama sırasında 3 araçta hasar oluştu.

SAVCI, KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNA TEŞEBBÜSTEN CEZA TALEP ETTİ

Olayın ardından Hatun Demir'in bir süre önce ayrıldığı Kadir Karadağ, bomba düzeneğini otomobile yerleştirdiği, Şükrü Gül de ona yardım ettiği suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklandı.

Kadir Karadağ ile Şükrü Gül hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' suçlarından 23'er yıla kadar hapis istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Önceki duruşmada esas hakkında mütalaasını veren savcı, bomba düzeneğine bağlı misinanın kopmasıyla pil bloku ve teması sağlayacak iletkenin de harekete geçmemesi nedeniyle patlamanın yaşanmadığı, olayın teşebbüs aşamasında kaldığı ve bu nedenle sanıkların ‘bomba koymak suretiyle kasten öldürme suçuna teşebbüs etmek’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, her iki sanık için 'öldürmeye teşebbüs'ten 10 yıl 10‘ar ay ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçundan da Kadir Karadağ’a 3 yıl 9 ay hapis ve 40 bin TL adli para cezası, Şükrü Gül’e 3 yıl 9 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezası verdi.