Partisinin Elazığ’daki grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında kente korsan afiş asanlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, çiftçiye mazotu ÖTV’siz, KDV’siz vereceklerini söyledi.

Ayrımcılıktan bıkmadınız mı?
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

CHP’nin bu haftaki grup toplantısı Elazığ’da gerçekleşti. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentteki billboardlara asılan kendisi ve partisi hakkındaki korsan afişlere tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Billboardlara bir şeyler asmışlar. Elazığlılar için üzüldüm. Elazığlı böyle değil çünkü. Elazığlı ülkesini sever, vatanını sever, insanını sever, her düşünceye saygı gösterir. Ama birileri kendilerini Elazığlı yerine koyup o pankartları asıyorlar oralara. Sırf kışkırtmak için insanları. Ya bıkmadınız mı! Ayrımcılıktan, kavgadan bıkmadınız mı ya! Bu ülkeyi bu hale getirmekten bıkmadınız mı ya!" diye konuştu. Altılı masaya değinen Kılıçdaroğlu, "Çözeceğiz. Tamamını çözeceğiz. Altı lider bir araya gelerek çözeceğiz. Öyle kavga mavga, bunların hepsi fasa fiso... Atıyorlar palavrayı, inanmayın bunlara. Altı liderin tek hedefi var; bu ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi, adaleti getirmek. Amacımız budur" ifadelerini kullandı.

MAZOTU ÖTV’SİZ KDV’SİZ VERECEĞİZ

Türkiye’nin her tarafında dertler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu dertleri çözmek siyaset kurumunun görevidir. Halkın seçtiği iktidar gelecek, sorunları çözecek. Bugün büyükşehir belediye başkanımızla birlikte güzel bir okulun temelini attık. Bazıları korkudan gelmedi. Önemli değil. Bizim için önemli olan Elazığ ve Elazığlılardır. Daha iki okul yapacağız Elazığ’a" dedi. "Elazığ bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir turizm kenti" diyen Kılıçdaroğlu, "Elazığlı çiftçilerin mutlu olmadığını biliyorum. Size mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz vereceğiz. Bu ülkede en ucuz mazotu çiftçiler kullanacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Söz verdim, bütün çiftçilere söz verdim. Bir hafta içinde çiftçinin aldığı kredinin faizini sileceğiz. Üretenin, alın teri dökenin yanında olacağız. Önemli olan hakkı, hakkaniyeti kişiye teslim etmektir. Üretiyor musun kardeşim, başımın üstünde yerin var. Derdin mi var, derdi çözmek Bay Kemal’in görevi olacak. Hiç endişe etmeyin."

SİZLERİN MEŞREBİNİZİ ÇOK İYİ BİLİRİM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 21 Eylül Çarşamba günü görülecek davasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Önlerinde büyük bir engel var. Nedir engel? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. ‘Nasıl bütün yetkileri elinden alırız’, bütün çaba bunun üzerine kurulmuş. Hakimlere sesleniyorum. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda görevli olan hakimlere sesleniyorum. Size söylenmeyen bir sözü kimin talimatıyla ‘Bu söz bize söylendi’ diye üstlendiniz. Ben sizin meşrebinizi gayet iyi biliyorum. Sizin adaletsizliğinizi de gayet iyi biliyorum."

İktidar olduklarında Elazığ’a bir bakanlık vereceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Elazığlıların bir özelliği var; koşulsuz bir şekilde iktidar partisine destek verdiler. Son seçimlerde bir milletvekili çıkardık. İktidara bu kadar destek veren, bütün belediye başkanlıklarını alan bir iktidar 20 yıldır Elazığ’a bir bakanlık vermedi. Tek bir bakanlık bile vermedi. Sözümdür, Bay Kemal’in sözüdür. Allah nasip eder Elazığlıların da oylarıyla iktidar olduğumuzda Elazığ’a bir bakanlık vereceğim."

***

GELECEKLERİ İÇİN CEZA İNDİRİMİ YAPILMIŞ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak Çubuk’ta yaşanan linç girişimi davasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin önünde “Yakın o evi” diye bağıran Sevim Gölyeri’nin ve Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün “geleceklerini düşünerek” verilecek cezalarda altıda bir oranında indirim yaptı. Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin açıkladığı gerekçeli kararda, linç girişimine dahil olan sanıklar hakkında verilen birçok “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” kararlarında “sanıkların duruşmalardaki iyi hal ve tavrının” göz önünde bulundurulması dikkat çekti. Mahkeme, CHP Lideri’ne yumruk atan Sarıgün için de “cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini” düşünerek 1 bölü 6 oranında indirim yaptı. Sarıgün için de duruşmalardaki iyi hal ve tavır yine hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasında gerekçe olarak kabul edildi.

***

HALKIMIZ ALET OLMAYACAKTIR

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyareti öncesi kente asılan kendisi hakkında söylediği iddia edilen sözlerin yer aldığı afişlere ilişkin açıklama yaptı. Olayı ‘provokasyon’ olarak nitelendiren Demirtaş, "Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak" dedi.