Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı öldürme suçundan yargılanan Özgür Tarhan’ın 'uyuşturucu madde taşıma' suçundan da yargılanması talebi reddedildi

Ayşe Karaman davasında avukatların talepleri reddedildi

Ayşe Karaman’ı “tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanan sanık Özgür Tarhan’ın, ATK raporunda belirtilen, “uyuşturucu madde taşıma” suçundan da yargılanması talebi reddedildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara Dikmen’de 29 Temmuz 2019’da anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ı damar yoluyla verdiği ilaçla öldürdüğü iddiasıyla Uzman Dr. Özgür Targhan hakkında, “tasarlayarak öldürme” suçundan açılan davanın 3’üncü duruşması, Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

SANIK YAKINLARI CÜBBE İLE SALONA GİRMEYE ÇALIŞTI

Duruşmaya Karaman’ın ailesi ve çok sayıda kadın, akrabaları ve arkadaşları katılmak istedi. Ancak salonun küçük olduğu gerekçe gösterilerek, çok sayıda kadın ve arkadaşları duruşmaya alınmadı. Sanık yakınları ise salona, avukat cübbesi giyerek girmeye çalıştı. Durumu fark eden Karaman’ın yakınlarının polise haber vermesi üzerine, sanık yakınları salon kapasından uzaklaştırıldı. Cübbeleri çıkarılan sanık yakınlarının daha sonra duruşma salonuna girdiği görüldü.

Kimlik tespitinin ardından başlanılan duruşmada sanık Tarhan hazır bulundu. Adli Tıp Kurumu (ATK) 5’inci İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporun dosyaya girildiği belirtildi.

'UYUŞTURUCU MADDE TAŞIMAKTAN DA YARGILANSIN'

Söz alan müşteki avukatı Tevfik Tolga Beyendi, ATK raporuna göre, Karaman’ın kanında bulunan ilaçlardan iki tanesinin TCK'nın 188'inci maddesi kapsamında “uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti” suçuna konu maddelerden olduğu tespit edildiğine dikkat çekerek, söz konusu ilaçların sanık Tarhan tarafından temin edilen ve suistimal edilen ilaçlar olduğu davanın çeşitli aşamalarında ortaya konmuş ve ispat edilmiş olduğundan, sanığın ayrıca “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan cezalandırılmasını, ilaç üzerinde kimlerin parmak izinin olduğunun araştırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında “uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti” suçlamasından başka bir dosyanın olduğunu, parmak izinin araştırılması talebine ilişkin ise geçen süre dikkate alınarak belirlenemeyeceğini gerekçe göstererek talepleri reddetti.

Ara kararını açıklayana mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul ATK’ye gitmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 30 Mart’a ertelendi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Duruşmanın ardından Karaman’ın ailesi, avukatı ve Kadın Meclisleri üyelerinin katılımıyla adliye önünde açıklama yaptı. Kadın Meclisleri Üyesi Mizgin Sünbül, Ocak ayı içerisinde 27 kadının katledildiğini hatırlatarak, “Kadınlar öldürülüyor ama biz nasıl öldürüldüklerini bilmiyoruz. Ayşe’nin davası buna bir örnektir. Adaletin yerini bulması için her kesin görevini yapması gerekiyor. Kadın cinayetleri bitene kadar bizler mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

KAMUOYU BİLGİ ALMA HAKKINDAN MAHRUM BIRAKILDI

Avukat Teyfik Tolga Beyendi ise, gerçeklerin açığa çıkması için kamuoyunda ilgi gören bir dava olduğuna dikkat çekti. Beyendi, Karaman’ın akrabalarının duruşma salonuna alınmamasına tepki göstererek, “Kamuoyunun bilgi alma hakkından mahrum bırakıldığı kanaatindeyiz. Ayşe’nin ölümünde sebep olan ilacın yanında bir tane daha ilaç var ve sadece anestezi ortamından uzman doktorların nezaretinde bulunan bir ilaç. Fakat dosya kapsamına baktığımız zaman sanık yanında taşıdığı çantada bu ilaçtan onlarca şişe olduğu, bununla birlikte enjektöre çekili kullanıma hazır halde çok sayıda şırınga bulundurduğu görüldü. Bu ilaçlar hayatın olağan akışına uygun değil” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Anestezi teknikeri Karaman, 29 Temmuz'da doktor Özgür Tarhan'ın evinde ölü bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucu iddianame hazırlanmış ve Tarhan hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.