Ayşe Karaman'ın ölümüne ilişkin dava kapsamında, Karaman'ı öldürmekle suçlanan Özgür Tarhan'a ait evde keşif yapıldı

Ayşe Karaman'ı öldürmekle suçlanan doktorun evinde keşif yapıldı

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ölümüne ilişkin dava kapsamında olayın meydana geldiği erkek arkadaşı doktor Özgür Tarhan'a ait evde keşif yapıldı.

Dikmen'deki evin bulunduğu siteye gelen Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi ve bilirkişiden oluşan heyete davadaki tarafların avukatları da eşlik etti. Maktulün annesi Feride Karaman da keşifte hazır bulundu.

Olayın gerçekleştiği binanın girişi ve evde keşif yapan heyet, asansör iniş çıkış süreleri ve güvenlik kamera açılarını inceledi. Heyet, olayın meydana geldiği evin kapısının üst kilidinin değiştirilip değiştirilmediğini de kontrol etti.

Sanık avukatı Çetin Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddia ve savunmalar doğrultusunda olayın nasıl gerçekleştiği, özellikle kapının üst kilidinin arkadan kilitli olup olmadığı konusunda keşif gerçekleştirildiğini söyledi.

"Mahkeme heyeti, çilingir bilirkişi tarafından bu hususu gördü" diyen Arslan, şunları kaydetti:

"Çilingir, ilk izleniminde kilidin orijinal olduğunu, arkadan kilitli olduğunu tespit etti. Naip hakime de söyledi. Bunu raporunda kendisi detaylıca anlatacak. Yine savunma doğrultusunda asansörün iniş ve çıkış süreleri bilirkişi vasıtasıyla keşfedildi. Savunmalarımızı doğrular şekilde tespitler yapıldı."

Karaman ailesinin avukatı Tevfik Tolga Beyendi de keşif sırasında asansörle binaya giriş çıkış sürelerinin hesaplandığını, olayın yaşandığı evin üst kilidine yönelik incelemeler yapıldığını dile getirdi.

Beyendi, şunları söyledi:

"Duruşma 7 Ocak'ta. Çilingir bilirkişi, raporunu duruşma gününden önce dosyaya sunacak. Bizim iddialarımız şu şekilde, kilidin anahtarı daire sahibine bugüne kadar teslim edilmemiş olsa dahi anahtar olmadan da kilidin götürülüp çilingirde yeni bir anahtar yapılabileceği yönünde. Bir ihtimal daha var.

Belki de üst kilit hiç kilitli değildi, açık bir kilit çilingir getirilerek kırdırıldı. Biz bununla ilgili inceleme yapılmasını da istedik. Rapor doğrultusunda beyanlarımızı sunacağız."

NE OLMUŞTU?

Ankara’da özel bir hastanede anestezi teknikeri olan Ayşe Karaman, 29 Temmuz’da erkek arkadaşı olan anestezi uzmanı doktor Özgür T.’nin evinde ölü bulunmuştu.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kadının yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde 1 adet 20 milimetre 'propofol' ampül, 1 adet 20'lik boş kullanılmış enjektör, 1 adet 20'lik içerisinde 10 milimetre 'propofol' enjektör, 1 adet 10 milimetre içerisinde 7 milimetre 'propofol' içeren enjektör bulunmuştu.