Kamuoyunda Ayşe Öğretmen olarak bilinen ve Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show'a telefon ile bağlanarak "Çocuklar ölmesin" dediği için altı aylık bebeğiyle birlikte cezaevine giren Ayşe Çelik, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'den Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu.

Ayşe Öğretmen, Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adayı oldu

Diyarbakır’da öğretmenlik yaptığı dönemde Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a bağlanarak “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan ve altı aylık bebeğiyle birlikte cezaevine giren Ayşe Çelik, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Meclis Seçimleri için Yeşil Sol Parti’den Diyarbakır milletvekili aday adayı olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu.

Çelik, açıklamasında şunları söyledi:

“Amed'teyim. 28.Dönem Yeşil Sol Parti'den Amed milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım. Çocuklarımızın özgür ve ana dillerinde yaşadıkları, annelerin ağlamadığı, barışın hüküm sürdüğü bir gelecek hayali ile”

NE OLMUŞTU?

Ayşe Çelik 2016 yılında Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show isimli Talk Show programına telefon ile bağlanarak “Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” ifadelerini kullanmış, hakkında dava açılmıştı.

Çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası 2 Ekim 2017’de onanmıştı.

Çelik, altı aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan 2018’de altı aylık kızıyla birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konmuştu.

Ayşe Çelik, Mayıs 2019'da tahliye edilmişti.