Ayşe Tuba davasında katilden çelişkili ifadeler

Anıl Ataş

Eskişehir’de boşandığı Yalçın Özalpay isimli erkek hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen işlem yapılmayan ve boşandığı erkek tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanığın verdiği çelişkili ifadeler dikkat çekti. İlk ifadesinde yanında satır ve bıçak taşıdığını itiraf eden Özalpay, mahkemede ise sadece bıçak taşıdığını iddia etti.

Özalpay’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşmasına girmek isteyen kadınlar, polis tarafından engellendi. Savcının talimatıyla Eskişehir Adliyesinin kapıları kilitlendi. “Adaletin kapısı bize kapatılıyor” diyerek tepki gösteren kadınların ısrarı sonucu kapı yeniden açıldı. Müşteki avukatları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın cinayette ihmali olduğunu savunarak müdahilliğinin kabul edilmemesini istedi.

Arslan’ı satırla öldüren sanık Yalçın Özalpay olay günü tesadüfen karşılaştıklarını öne sürdü. Cinnet geçirdiğini iddia eden Özalpay, şöyle dedi: “15 kez uzaklaştırma aldım ve 2 kez cezayı ihlal ettiğim gerekçesiyle para cezasına çarptırıldım. Bir anlık cinnet haliyle kendisine saldırdım. Ben ayağına vurduğumu hatırlıyorum. Kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum.” Ayşe Tuba Arslan’ın babası da kızının ekonomik zorluk çektikleri için çalışmak istediğini belirttiğinde eşinden şiddet gördüğünü söyledi. “Ayrıldıktan sonra sanık kızımı sürekli tehdit ettiği için onu işine ben götürüp getiriyordum” diyen Arslan, sanığın kendisinin yanında kızını öldürmekle tehdit ettiğini vurguladı. Oğul Yiğit Özalpay ise “Ölen annem öldüren babam. Ben bir süre Eskişehir’de değilim, babamın annemi tehdit ettiğine hiç şahit olmadım” diye konuştu. Sanığın tutukluk haline devam kararı verilirken duruşma 17 Nisan’a ertelendi.