Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014'te Kobane eylemleri soruşturması kapsamında tutuklama kararı verildi.

Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında tutuklama kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014'teki Kobane eylemleri soruşturması kapsamında eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel, savcılıkça tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Başka suçlardan bulundukları Kandıra Cezaevi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla yapılan sorgu sonucunda Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Tuğluk ve Tuncel hakkında tutuklama kararı verdi.

SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobane eylemleri soruşturması kapsamında, 25 Eylül'de 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, 7 ilde düzenlenen operasyonda 20 kişi yakalanmıştı. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bazı eski HDP milletvekillerinin de arasında bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananların arasında yer alan Kars’ın seçilmiş belediye başkanı Ayhan Bilgen’in yerine kayyum atanmıştı.