Ayşen Gruda'dan Erdoğan'a: Bir kahkaha atsın ya da...

Altın Koza Film Festivali'nde Onur Ödülü'n alan Ayşen Gruda, "Erdoğan, bir kahkaha atsın veya bir kedi alsın" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuşan Gruda; "En çok istediğim şey ne biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir kahkaha atması. Ben ona kahkaha attırırım. Bir kahkaha atsın bütün vücudu, sinir uçları rahatlayacak. Bir kahkaha atsın veya bir kedi alsın" dedi.

Bülent Arınç'ın HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a söylediği "Bir kadın olarak sus" sözleri hakkında da konuşan Gruda şu ifadeleri kullandı: "“Bir kadın olarak sus’ diyen Bülent Arınç’a aynı şeyi söylüyorum. Arınç’a: ‘Bir erkek olarak sen sus! Ağlamaya devam et. Tam ağlanacak zaman zaten. Devam et ağlamana, otur oturduğun yerde’ diyorum.”

Ayşen Gruda, Levent Üzümcü’nün Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesiyle ilgili ise "Levent Üzümcü’nün Şehir Tiyatrosu’nda binbir emeği var. Bir insanın iki dudağının arasından çıkan bir kelimeyle bir oyuncunun geleceğine nasıl karar verilir? Şehir Tiyatroları’nın özerk olması gerekir." dedi.