BirGün yazarı Ayşenur Arslan, Halk TV'deki Medya Mahallesi programında RTÜK’ün 5 günlük ekran karartma cezasına tepki gösterdi. Arslan, “Bundan sonra Seda Sayan tadında bir program yapacağım” dedi

Ayşenur Arslan’dan RTÜK’e tepki: Seda Sayan gibi program yapacağım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Halk TV ve TELE1 kanallarına verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına yönelik tepkiler sürerken, gazetemiz BirGün’ün yazarı ve Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programının sunucusu Ayşenur Arslan’dan konuya dair ironik bir eleştiri geldi.

‘Format değiştireceğini’ söyleyen Arslan, “Bundan sonra Seda Sayan tadında bir program yapacağım” dedi. Arslan, Seda Sayan’ın kelimelerini ezberlemesi gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“'Bacım sen ne diyorsun' diyor. Buna benzer kalıpları öğrenmem lazım. Bir de magazine bakarım aslında ama daha hakim olmam lazım. Mesela Seda Sayan'ın oğlu şahane bir kızla çardakta güneşlenirken görülmüş”.

KONUĞUNA DA TAKILDI

Deneyimli gazeteci, konuğu Avukat Celal Ülgen'e de “Size de bunları soracağım” diye takıldı.

Ülgen ise "Eğer böyle yaparsanız iktidarın hoşlanacağı bir program olur. Size çiçek bile yollarlar" ifadelerini kullandı.

Arslan bu cevap üzerine Ülgen'e, “Bundan sonra öyle. Beni sevsinler istiyorum. Bana çiçek göndersinler istiyorum. Benim Seda Sayan'dan neyim eksik. Tamam onun gibi böyle gösterişli değilim ama o tip nelere kadir biliyorsunuz” dedi.