Ayvalık, batan teknede kaybolan 2 genç için seferber oldu

BURAK ABATAY

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşanan tekne faciasında ve Kerem İncedayı ve teknenin sahibi Volkan Çanakçı’nın ölü bedenleri bulunurken, teknenin diğer iki mürettabı Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral için arama çalışmaları sürüyor.

Volkan Çanakçı, Mert Boysener, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı'nın içinde bulunduğu Belinay adlı 9 metre boyundaki balıkçı teknesi 28 Mayıs tarihinde Ayvalık denizinde fırtına nedeniyle alabora olmuştu. Sahile doğru yüzmeye başlayan Mert Boysener, devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince bulunup sağ olarak kurtarılmıştı. Devam eden arama çalışmalarında Volkan Çanakçı ve Kerem İncedayı'nın ölü bedenleri bulunurken Mustafa Fırat Göral ve Hayri Kar'ı bulma çalışmaları hala devam ediyor.

Kaybolan mürettebatlardan Göral'ın ailesinin BirGün'e verdiği bilgiye göre, kayıp 2 kişi Cumartesi’den beri aranıyor ancak ilçede bir kriz masası oluşturulmadı. Arama çalışmaları sahil güvenlik ve jandarma tarafından yapılıyor. Ancak aileler, Ayvalık Kaymakamlığı'nın faciaya karşı duyarsız olduğu görüşünde. Öte yandan kayıp aileleri Dikili, Bademli'de ve açıklardaki adalarda kendi imkanlarıyla aramaları gerçekleştiren aileler, jandarma ve sahil güvenliğin de özel bir çaba göstermediğini savunuyor.

ayvalik-batan-teknede-kaybolan-2-genc-icin-seferber-oldu-470370-1.
Mustafa Fırat Göral ve Hayri Kar

Büyük bir çaresizlik içinde olduğunu vurgulayan iki aile, Ankara Jandarma Arama Kurtarma Taburu Sualtı Dalgıç Timi ve Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma Tugay Komutanlığı'na bağlı JAK Sualtı timlerinin gonderilmesi için Ayvalık Kaymakamlığı'na çağrıda bulundu.

İzmir'de Ege Deniz Bölge Komutanlığı’ndan gelen dalgıçlar, Altınova iskelesi açıklarında 28 metre derinlikte yeri tespit edilen batık tekneye dalış yapmış ve içinde ve çevresinde yapılan aramada da kayıpları bulamamıştı. Bulunan teknenin 90 derecelik bir acı ile denizin dibinde dik bir şekilde durduğu su altı çekimlerine yansımıştı. Batan tekneden yüzerek kurtulan Mert Boysener ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine verdiği ifadesinde "Beş kişi denize düştük, hepimiz sağdık. Benim yüzmem iyi olduğu için diğer arkadaşlar, 'Sen git bize de yardım getir' dediler. Ben de sahile doğru yüzmeye başladım. Dikili bölgesinde konuşlu olan bir bot, beni kıyıya yüzerken kurtardı" dedi.

Kayıp aileleri arama çalışmalarına yardımcı olmaları için gönüllülere şu irtibat numaralarını bıraktı: 0507 00 923 00 - 0532 357 89 46