Bağımsız Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile birlikte Demokrat Partili yedi meclis üyesi; Ali Jale, Ethem Vardı, Hüseyin Ergin, Merih Arslan, Özge Toygar, Semih Varol ve Tülay Çankaya'ya da CHP rozeti takıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı, CHP’ye katıldı

BİRGÜN EGE

Yaklaşık bir yıldır, bağımsız olarak Ayvalık Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mesut Ergin, Ayvalıklı yurttaşların istemleri doğrultusunda, siyasete atıldığı ilk parti olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altına girmeye karar verdi.

TBMM’de CHP grup toplantısında düzenlenen törenle, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'e Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP rozeti takıldı.

Başkan Ergin ile birlikte Demokrat Partili yedi meclis üyesi; Ali Jale, Ethem Vardı, Hüseyin Ergin, Merih Arslan, Özge Toygar, Semih Varol ve Tülay Çankaya'ya da CHP rozeti takıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, başarılı çalışmalarını yakından takip ettiği Başkan Mesut Ergin’le parti çatısı altında tekrar buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Ergin de, “Değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun taktığı parti rozetiyle siyasete atıldığım ilk partim olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde mücadeleye devam edeceğim. Ülkemize ve kentimize hayırlı olsun” dedi.

Bir gün önce Ankara’ya gelen Ayvalık CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’yla birlikte çok sayıda parti üyesi, Mesut Ergin ve meclis üyeleri, Anıtkabir'de Arsanlı Yol’da yürüyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çelenk sunup saygı duruşunda bulundular.

Anıt Kabir Anı Defteri’ne duygularını aktaran Belediye Başkanı Mesut Ergin şunları yazdı:

“Büyük Atatürk; Kurarak bizlere emanet ettiğin Cumhuriyet ile birlikte, en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılımımız öncesinde, manevi huzurunuzdayız. Laik, demokratik, sosyal, hukuk devletini koruyup yükseltmek, devrimlerine sahip çıkarak daha uygar bir Türkiye’de bu ilkeleri geleceğe taşımak için ben ve arkadaşlarım bundan böyle Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında mücadelemizi yükselteceğiz. Bugüne dek olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu ışığın aydınlatacak, ilkelerin bize rehber olacak. Cumhuriyet sonsuza dek payidar olacak ve Cumhuriyeti gelecek güzel günlere Cumhuriyet Halk Partimiz taşıyacak.”