Ayvalıklılar, 11 Şubat’ta ihaleye çıkacak olan Tabiat Parkı için izlenecek yol için bir araya geldi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,"‘Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı’ ile bu bölgedeki kıyılarımız rantın değil halkın ortak malıdır. Halka kapatılamaz" dedi

Ayvalık Tabiat Parkı’nın ihaleye çıkması istenmiyor

BİRGÜN İZMİR

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’taki siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri, spor kulübü temsilcileri, sendika temsilcileri ve meclis üyeleriyle bir toplantı yaparak 11 Şubat’ta ihaleye çıkacak olan Tabiat Parkı için izlenecek yol hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ortak fikirlerin beyanından sonra hukuki olarak yapılacak itirazlar ve sebepleri açıklanırken bir yandan da demokratik kitle örgütleriyle birlikte yapılacaklar belirlendi.

KIYILARIMIZ RANTIN DEĞİL, HALKIN ORTAK MALIDIR

Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Ayvalık halkı ve onun temsilcisi Ayvalık Belediyesi olarak ‘Tabiat Parkı’ içinde adı ne olursa olsun, ister Kamping ister Günü Birlik Koruma Alanı ya da sair yeni tesislerin oluşmasına ve yapılaşmaya karşıyız. ‘Tabiat Parkı’ içinde ticari amaçlı hiçbir oluşumu kabul etmemiz mümkün değildir. ‘Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı’ ile bu bölgedeki kıyılarımız rantın değil halkın ortak malıdır. Halka kapatılamaz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, 8 Şubat Cumartesi günü Cunda’da Tabiat Parkı’na halkla birlikte yürüyüş yapılmasına ve daha sonra basın açıklaması yapılmasına, saat 13.00‘de Bahçe Altı Koyu olarak bilinen yerde toplanılmasına karar verildi.