Ayvalık’tan 48 film geçti
Fotoğraf: Ayvalık Film Festivali

Kültür Sanat Servisi

Ayvalıklı ve Ayvalık dışından gelen sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği Ayvalık Uluslararası Film Festivali, bu yıl 16-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Direktörlüğünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiği festivalde “Uluslararası Seçki”, “Bu Dünyanın Çocukları”, “İlk Filmler”, “Ulrike Ottinger 80 Yaşında”, “Anısına”, “Çocuklar İçin Sinema” ve uzun metraj, kısa film ile belgesellerin yer aldığı “Türkiye’den Filmler” bölümlerinde toplam 48 film gösterildi. Panellerin, söyleşilerin, “Genç Sinema” programının, Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları işbirliğiyle çocuklara yönelik film gösterimi ve drama atölyelerin de gerçekleştiği festival yönetmenler, oyuncular, yapımcılar, sinema sektörü temsilcileri, basın ve öğrencilerden oluşan 200 konuğu ağırladı. Festival kapsamında Mey|Diageo’nun katkılarıyla, bu yıl “Yeni Bir Yönetmen” başlığıyla verilen ödül ise Ela ile Hilmi ve Ali filmiyle dikkatleri çeken yönetmen Ziya Demirel’in oldu. Bu yıl Ayvalık’ta kurulan Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamındaki gösterimlerde yerli ve yabancı 48 filme seyircilerin ilgisi oldukça yoğundu.

30 ÖĞRENCİ AĞIRLANDI

Seyir Derneği, festivalde Kültür için Alan desteğiyle bu yıl Genç Sinema programını da başlattı. Başta sinema bölümünde okuyan ya da üniversitelerin sinema kulüplerine üye öğrenciler olmak üzere, sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilere yapılan açık çağrı sonucunda Genç Sinema programına, İstanbul, Ankara, Zonguldak, İzmir, Çanakkale, Muğla, Ordu, Antalya, Eskişehir ve Kütahya’dan 25 farklı üniversiteden 30 öğrencinin başvurusu kabul edildi. Öğrenciler yapımcılık, yazarlık, yönetmenlik, kurgu, post-prodüksiyon gibi farklı alanlarda profesyonel isimlerin verdiği atölye çalışmalarına katıldılar ve gönüllü olarak festivalin farklı bölümlerinde çalışarak organizasyona büyük katkı sağladılar.

ÇOCUKLAR İÇİN SİNEMA

Çocuklar İçin Sinema bölümündeyse Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları’nın işbirliğiyle Çok Uzakta (Too Far Away) adlı çocuk filmi gösterildi.