Ayvalıtaş davası yeniden bilirkişide

Gezi Direnişi’ne destek amaçlı Ümraniye’de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin davanın 19. celsesi görüldü. İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş ve Avukatı Yalçın Tura katıldı.

Tutuksuz yargılanan diğer sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz alan müşteki Ali Ayvataş’ın avukatlarından Sevgi Evren Köroğlu, “Adli Tıp Uzmanlar Kurulu raporu kabul edilebilir bir şey değil. Bu rapor dosya kapsamını incelememiş, irdelememiştir. Bu rapor yok hükmündedir, karara dayanak yapılamaz diye düşünüyoruz” dedi. Olayın meydana geldiği yolda yayaların girişini engelleyen bir bariyer söz konusu olmadığını söyleyen avukat Köroğlu, “Dosyanın, İTÜ İnşaat Fakültesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı’da görevli bir heyete gönderilerek keşif yapılmasını ve yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep ediyoruz” dedi.

‘Adalet gelmezse Allah’a havale ediyorum’
Söz alan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “İçim yanıyor. Askere gidecekti. İki ayı vardı, öldürüldü. Katilleri de burada serbest. Peşinden eşim gitti. Ben siyasi hiçbir görüş istemiyorum, bu olayı vicdanınıza bırakıyorum. Eğer adalet yerine gelmezse sizi Allah’a havale ediyorum” dedi.

Mahkeme, tarafların kusurunun belirlenmesi için dosyayı İTÜ Ulaştırma Ana Bilim Dalı’nda görevli 3 kişilik bilirkişi heyetine göndererek duruşmayı erteledi.