Azerbaycan, sınırda Ermenistan ile yoğun çatışmaların başladığını duyurdu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yoğun çatışmalar başladı

Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında yoğun çatışmalar başladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na göre çatışmalar Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde yaptığı saldırılarla başladı.

Azerbaycan'ın açıklamasında Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği öne sürüldü. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alındı. Saldırı sonucu askeri personel arasında kayıplar, askeri altyapıda hasarlar meydana geldi.

Azerbaycan ordusunun da Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için gerekli tedbirler aldığı belirtildi.

ERMENİSTAN GÜVENLİK KONSEYİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Çatışmanın ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı, 11 Eylül akşamı Ermeni Silahlı Kuvvetleri birimlerinin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığı yönünde Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yayılan mesajı yalanlamıştı.

Ermenistan Savunma Bakanlığının konuyla ilgili yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan Savunma Bakanlığı yine uydurma haberleri yayıyor. 11 Eylül akşamı, Ermenistan-Azerbaycan sınır bölgesinin doğu kesiminde yer alan Azerbaycan mevzilerine Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birimleri ateş açmadı. Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum nispeten istikrarlıdır ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birimlerinin kontrolü altındadır."