Azerbaycan ve Ermenistan geçici olarak kabul edilen insani ateşkesin ihlal edildiğini bildirdi

Azerbaycan ve Ermenistan birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçladı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında gece saatlerinde yürürlüğe giren insani amaçlı geçici ateşkes anlaşmasından kısa süre sonra taraflar birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

AFP'nin aktardığına göre, Azerbaycan Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 18 Ekim’de saat 00.00’dan itibaren yeni bir geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen, Ermenistan ordusunun bir kez daha anlaşmayı büyük ölçüde ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, Ermenistan ordusunun Cerbayıl'ın çevresindeki bölgelere ve Araz Nehri boyunca kurtarılan köylere havan ve toplarla ateş ettiği bildirildi.
Askerler arasında herhangi bir kayıp verilmediği ifade edilen açıklamada, saldırılara Azerbaycan ordusu tarafından gerekli cevabın verildiği aktarıldı.
Tüm cephe boyunca kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu da ifade edildi.

France 24'ün aktardığına göre de Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Twitter'dan Azerbaycan'ın sabah saatlerinde ateşkesi ihlal ettiğini söyledi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.