Nobel Ödüllü Aziz Sancar’ın Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve tüm varlıklarına Halk Bankası tarafından tedbir konulan İstanbul Şehir Üniversitesinden istifa ettiği belirtildi

Aziz Sancar Şehir Üniversitesi'nden istifa etti

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde, 2015 yılı Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Aziz Sancar’ın mal varlığına haciz konan Şehir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Yılmaz, avukatı yoluyla istifa eden Sancar’ın “Şehir Üniversitesi'nin nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun isteğiyle mütevelli heyetine katılmayı 2016'da kabul ettim” açıklamasını yaptığını dile getirdi.

Yılmaz'ın "Nobel Ödüllü Sancar Şehir Üniversitesi’nden avukat kanalıyla istifa etti" başlığıyla bugün yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Sancar, Şehir Üniversitesi'nden istifasını 'Son yılda sorunlar çıkınca istifa ettim, hem yazılı olarak ve hem de avukatım vasıtasıyla…' cümlesi ile açıklıyor.

Son yıldan hangi yılı kastettiği anlaşılmıyor……

2019 yılı itibarıyla Davutoğlu'nun AKP'den ayrılması; 2015-2016 itibarıyla üniversitenin ekonomik ve idari yapısında yaşanan krizler, kritik eşiklerdi.

Ya da etkili biri Sancar'ı arayıp 'Hocam ne işin var orada. Çarşı karıştı, ayrıl' telkininde bulundu”

AKP'l, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu Şehir Üniversitesi yönetimini Halkbank'ı dolandırmaya çalışmakla suçlamıştı. Erdoğan, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Tahsisini yapan ben olduğuma göre, daha sonra malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür” demiş ve “Öksüz yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle, özelleştirme yüksek kurulu başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor” ifadelerini kullanmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.