Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 'Şike Davası' sürecinde haksız yere tutuklandığı gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yıldırım, 777 milyon 741 bin liralık maddi ve manevi tazminat talep etti.

Aziz Yıldırım'dan 777 milyon liralık tazminat davası

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden Avukat Şekip Mosturoğlu, beraatle sonuçlanan 'Futbolda Şike Kumpası Davası' sonrası tazminat davalarını açtıklarını duyurdu.

'Futbolda Şike Kumpası Davası'nda haklarında verilen beraat kararlarının onanmasının ardından eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu tutuklu geçirdikleri döneme ilişkin 'haksız tutukluluk tazminatı' için mahkemeye başvurdu.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 141. maddesinde düzenlenen "Haksız tutukluluk ve gözaltı yaşayan kişiler maddi ve manevi her türlü zararlarını, devletten isteyebilirler" hükmü gerekçe gösterilerek bugün açılan davada, Aziz Yıldırım 777 milyon 741 bin liralık maddi ve manevi tazminat talep etti.

Mosturoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

“3 Temmuz sürecinde haksız bir şekilde tutuklanmamız sebebiyle uğradığımız zararlarla ilgili tazminat davaları bugün açılmıştır. Sayın Aziz Yıldırım için açmış olduğumuz tazminat davasında; haksız tutukluluk sebebiyle 707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazmiant talep edilmiştir. Tazmini istenen meblağ, Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz sürecinde yaşadığı acıların sembolik bir karşılığı olacaktır. Bu sebeple yargılama neticesinde alınacak tazminatların tamamı Sayın Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandığı şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na bağışlanacaktır.”