Azizname oyununun 20 Ocak’taki Sakarya gösterisi Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e verdikleri destek mesajı nedeniyle belediye tarafından iptal edildi. Azizname oyununu sergileyen Cumhuriyet Sahnesi sosyal medya hesabından iki usta sanatçı için destek mesajı atmaları sebebiyle Sedirvan Kültür Merkezi’nde oynanacak oyunlarının yetkililerce iptal edildiğini duyurdu. Aziz Nesin’in yazdığı Yücel Erten’i yönettiği oyunun iptali ile ilgili açıklama […]

Azizname’yi ‘ustalara destek oldukları için’ iptal ettiler

Azizname oyununun 20 Ocak’taki Sakarya gösterisi Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e verdikleri destek mesajı nedeniyle belediye tarafından iptal edildi. Azizname oyununu sergileyen Cumhuriyet Sahnesi sosyal medya hesabından iki usta sanatçı için destek mesajı atmaları sebebiyle Sedirvan Kültür Merkezi’nde oynanacak oyunlarının yetkililerce iptal edildiğini duyurdu. Aziz Nesin’in yazdığı Yücel Erten’i yönettiği oyunun iptali ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Tiyatrosu, “Özür dilemesi gereken biz olmadığımız halde, özür diliyoruz” dedi. Yapılan açılamanın tamamı şöyle; “Özür dilemesi gereken biz olmadığımız halde; Mesleğimizin duayenleri ve büyük ustaları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e sosyal medya hesaplarımızdan destek mesajı yayımlamış olmamız sebep gösterilerek, 20 Ocak tarihli Sedirvan Kültür Merkezi salon tahsisimiz ilgili makamlarca iptal edilmiştir.Bu nedenle ‘Azizname’ oyunumuzu sergileyemeyeceğiz. Bizden kaynaklanmayan bu durum için kıymetli Sakarya seyircimizden özür dileriz.”

***

NE OLMUŞTU?

Akpınar ve Gezen’in katıldıkları bir televizyon programındaki konuşmaları hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Sanatçı müsveddeleri söylediklerinin hesabını verecekler’ dedikten sonra, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iki usta sanatçı hakkında soruşturma başlatılmıştı. Müjdat Gezen’in “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan, Metin Akpınar ise “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti ve iki sanatçı yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola imza verme şartıyla serbest bırakılmıştı.