Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürüp,  cansız bedenini parçalayan Mustafa Murat Ayhan'a ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezası verildi.

Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katleden Mustafa Murat Ayhan'a müebbet ve 16 yıl hapis cezası

Antalya öldürülen üniversite öğrencisi Azra'nın katili Mustafa Murat Ayhan isimli erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Mustafa Murat Ayhan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Son sözü sorulan Ayhan, uyuşturucu kullandığı ve etkisinde olduğu için cinayeti işlediğini savundu. Mahkeme heyeti, Mustafa Murat Ayhan’ı "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "cinsel saldırı"dan da 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, geçen yıl 28 Temmuz'da evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı.
Telefonu da kapalı olan Haytaoğlu'na ulaşılamayınca Adana'dan gelen babası Mustafa Haytaoğlu, polise kayıp başvurusu yaptı. Sosyal medyadan da Azra'nın bulunması için çağrılar yapıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Azra'nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan(49) ile görüştüğünü tespit etti.
Ekipler, Ayhan'ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, sorguda cinayeti işlediğini itiraf etti. Mustafa Murat Ayhan, Varsak'ta ormanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi.

Cesedin parçalarını bulan ekipler, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Mustafa Murat Ayhan, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

(AA)