Azra’nın katili bugün hâkim karşısına çıkıyor

HABER MERKEZİ

Antalya’da 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’nu katleden Mustafa Murat Ayhan’ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanacağı dava bugün başlıyor. Azra’nın ailesi ile avukatları, kadınları bu davayı sahiplenmeye çağırıyor. Sosyal medyada paylaşılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

“Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülen 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’nun duruşması 13 Aralık 2021’de saat 14.00’te Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve birlik, dayanışma ve destek için tüm kadın örgütlerini ve kadın hakları savunucularını duruşmaya katılmaya davet ediyoruz.”


Azra’nın üniversiteden arkadaşları da “kamuoyu oluşturmak, Azra’nın ailesine yalnız olmadıklarını göstermek ve kadın cinayetlerine sessiz kalmamak için” duruşma öncesi bir yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu. Yürüyüş, saat 12.00’de Azra’nın öğrencisi olduğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi önünden başlayacak, duruşmanın yapılacağı adalet sarayında son bulacak.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, 28 Temmuz’da evden çıkmış, bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. Polis, Azra’nın telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü saptamış, Ayhan sorgusunda cinayeti itiraf etmişti. Genç kadının cesedi parçalanmış halde ormanda gömülü bulunmuştu.

İddianameyi hazırlayan savcı, zanlının kadına cinsel saldırıda bulunduğunu, kadının direnmesi üzerine cinayeti işlediğini belirterek, “Şüphelinin ‘nitelikli kasten öldürme’, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ ve ‘hırsızlık’ suçlarını işlediği anlaşılmıştır. Şüphelinin bu suçlardan tek tek sorumlu tutulması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır” ifadelerini kullandı. İddianamede zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.