Şule Çet davasında verilen cezalara ‘iyi hal’ indirimi uygulanmasına tepki gösteren baba İsmail Çet, “Kızıma tecavüz eden, öldüren katillere nasıl iyi hal indirimi verilebilir? Hâkime bir baba olarak soruyorum bu kararı verirken vicdanı sızlamadı mı?” dedi

Baba Çet’in ‘iyi hal’ isyanı: Vicdanınız sızlamadı mı?

BURCU CANSU

Şule Çet davasında Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın cezalarına iyi hal indirimi uygulanmasına baba İsmail Çet tepki gösterdi. Bu kararı kabul edemeyeceğini ifade eden Baba Çet, itiraza hazırlandıklarını bildirdi. BirGün’e konuşan İsmail Çet, “Savcı ağırlaştırılmış müebbet isterken hâkim nasıl olur da iyi hal indirimi uygulayabilir? Bu kararı hangi vicdanla aldı? Bir baba olarak soruyorum bu kararı verirken vicdanı sızlamadı mı?” diyerek isyan etti.

İYİ HAL UYGULAMAK VİCDANSIZLIKTIR

Sürecin başından bu yana zanlıların birbirlerini koruyup kolladığını belirten Baba Çet, pişmanlık duymak bir yana mahkeme salonunda “Sen de kızına sahip çıksaydın” diyebilecek kadar “terbiyesizleştiklerini” ifade etti. Çet, şunları söyledi: “Biz 1,5 yıldır gece gündüz adalet mücadelesi veriyoruz. Bu süreçte kızımın gezmesinden çalışmasına, ekonomik olarak geçim zorluğu çekmesinden psikolojisinin bozuk olmasına kadar bir çok çirkin itham ile karşılaştık. Uğradığımız bütün haksızlıkların karşısında durduk. Bu süreçte ülkenin dört bir yanından gelen kadın meclisleri bizlere destek oldu. Defalarca basın açıklaması yaptılar. Katil zanlıları kendilerini kurtarmak için kızımın intihar ettiğini iddia etti. Ama süreç içerisinde delilleri kararttıkları ortaya çıktı.”


AYNI CEZAYI ALMALILAR

İstinaf Mahkemesine başvuracaklarını söyleyen baba Çet, “Ben bir baba olarak katil zanlılarının iyi halden yararlanmasını istemiyorum. Çağatay Aksu ağırlaştırılmış müebbet almalıdır. Berk Akand ise sadece yardım eden sıfatı ile cezalandırıldı, olay günü birlikteler. Kızımın hayatını birlikte kararttılar, aynı cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

***

NE OLMUŞTU?

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in öldürülmesine ilişkin davada önceki gün mahkeme, sanık Çağatay Aksu’nun cezasında iyi hal indirimi uygulanarak ağırlaştırılmış müebbet hapisten müebbete, Berk Akand’ın cezasının ise 22 yıl 3 ay hapisten 18 yıl 9 aya indirmiş. Karar tepki çekmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.