DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, “Seçilmiş belediye başkanları makamlarından indirilip, yerine atanmış kişiler görevlendiriliyor” dedi. Babacan, iktidarın başka illere de kayyum atamaya niyetinin olabileceğini ancak henüz buna cesaret edemediklerini söyledi.

Babacan: Başka illere de kayyum atama niyetleri olabilir

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Ali Babacan, partisinin Diyarbakır'daki bir düğün salonunda düzenlenen 1. Olağan İl Kongresi'nde, haklarında yürütülen ‘terör soruşturmaları’ kapsamında görevden alınan ve yerlerine görevlendirme yapılan HDP’li belediye başkanlarıyla ilgili konuştu.

"Seçilmiş belediye başkanları makamlarından indirilip, yerine atanmış kişiler görevlendiriliyor” ifadesini kullanan Babacan, şöyle devam etti:

HALKI CEZALANDIRMA YÖNTEMİ

"Hem de bir, iki kişi değil. Bugüne kadar 48 belediyeye kayyum atanmış durumda. Zaten 6'sına da seçimlerden sonra mazbatası hiç vermemişti. Halk iradesi, seçme ve seçilme hakkı maalesef ayaklar altında. İktidar, seçimle kazanamadığı her belediyeyi hukuksuzca ele geçirmeye çalışıyor. Başka illerde de yapma niyetleri olabilir ama henüz bu aşamada cesaret edemiyorlar. Sadece belediye başkanları görevden alınmıyor, belediye meclisleri de çalışmaz hale getiriliyor. Vatandaş oy vermiş, birilerini Meclise seçmiş, birilerini başkan seçmiş bu kimsenin umurunda değil. Şunu açıkça görüyoruz, iktidarın kayyum politikası, kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırma yöntemine dönüştü.”

Kimsenin halkın oyunu gasp edemeyeceğini belirten Babacan, seçimlere ve seçim sonuçlarına saygı gösterilmesinin demokrasinin temeli olduğunu ifade etti.