DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhur İttifakı'na yönelik eleştirilere bulunarak “Biri diğeri olmadan hükümet kuramıyor, öbürü ise hükümet olmadan ülke yönetiyor. Bu garip birlikteliğin adı Cumhur İttifakı” dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin AKP iktidarından faydalanıp sorumluluklardan kaçtığını ifade ederek "Tipik Bahçeli oyunu. Ama Erdoğan da ona katlanmak zorunda kalıyor. Yanlış iş" yorumunda bulundu.

Babacan'dan Cumhur İttifakı yorumu: Tipik Bahçeli oyunu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhur İttifakı'na dair değerlendirmelerde bulundu.

Karar TV'de yayınlanan programda konuşan Babacan, MHP'li bir bakan olmadığını hatırlatarak Cumhur İttifakına yönelik 'bir garip ortaklık' değerlendirmesini yaptı.

MHP lideri Bahçeli'nin, iktidarın bütün menfaatlerinden faydalanıp sorumluluklardan kaçtığını söyleyerek "Tipik Bahçeli oyunu" dedi.

Babacan, hiçbir partinin ortak aday olmadan 1. turda çıkaracağı adayın seçilemeyeceğini Erdoğan'ın da bildiğini, bu yüzden MHP'nin kahrını çektiğini ifade etti.

Babacan konuşmasının devamıında şunları söyledi;

"Tayyip Erdoğan seçime AK Parti’nin adayı olarak gitseydi seçilebilir miydi? Onun için mecburen MHP’nin kahrını çekmek zorunda kalıyor. Ama ne oldu, ortaklık uğruna da ne yaptı? AK Parti, seçmenin oyunu aldı, desteğini aldı. Ama iradenin anahtarını da gitti Bahçeli’nin eline verdi şimdi. Dolayısıyla, niye böyle oldu? Çünkü baştan konuşmadılar. Yani AK Parti’yle MHP’nin ortaklığı garip bir ortaklık. Bir tane şöyle ortak bir ittifak dokümanı ben görmedim bugüne kadar hani.

AK Parti’yle MHP beraber nasıl yönetecekler bu ülkeyi? Beraber seçime girdiler, niye bir tane MHP’li bakan yok? Niye, Erdoğan istediği halde Bahçeli bir tane bakan ismi vermiyor? Bakın, normal bir ortaklık değil yani. Belki böylesi işine geliyor yani. Belki de başarısızlığın ortağı görünmek istemiyor. Enflasyon işte dün açıklandı. 24 yılın en yüksek enflasyonu. TÜİK’in örtmeye çalıştığı, kamufle etmeye çalıştığı enflasyon, TÜFE de çıktı yüzde 85’e. Gıda enflasyonu çıktı yüzde 99’a. Kuyumcu terazisi mübarek yani. Yüzde 99 olarak ölçüyorlar falan. ÜFE’de de çıktı yüzde 157’ye. E şimdi, bir tane MHP’li bakan yok ki, hani insanlar dönsün; ‘Ya arkadaş bak sen bu alanı batırdın’ falan diyecek. Dolayısıyla hem iktidara ortak olayım, iktidarın, bütün menfaatlerini sağlayayım, nemalanayım, kadrolaşayım devlette. Ama hiç sorumluluk üstlenmeyeyim. Tipik Bahçeli oyunu. Ama Erdoğan da ona katlanmak zorunda kalıyor. Yanlış iş"

ANKA