DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘Türkiye Yüzyılı’ üzerinden eleştirdi. Babacan, “İçi boş bir Türkiye Yüzyılı masalı dinledik. Şu anda fiilen yaptıkları ayrı bir telden çalıyor, açıkladıkları Türkiye Yüzyılı ayrı bir telden çalıyor. Ya madem açıkladığın Türkiye Yüzyılı’nda çoğulcu demokrasi, katılımcılık, insan hakları diyorsun. Niye gelecek yüzyılı bekliyorsun? Yapsana bugün. Bugün uygulasana. Elini tutan mı var” dedi.

Babacan’dan Erdoğan’a 'Türkiye Yüzyılı' eleştirisi: Bugün uygulasana
Fotoğraf: ANKA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da Kalkınma Seferberliği Eylem Planı’nı açıkladı. Babacan burada yaptığı konuşmada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Türkiye Yüzyılı’ programını değerlendirdi.

İktidarın açıkladığı Türkiye Yüzyılı programının ‘içi boş bir çerçeve’ olduğunu söyleyen Babacan, “Dört yılı geçti, akıllarına eseni yapıyorlar. Hak, hukuk tanımıyorlar. Adaleti her gün çiğniyorlar. Ondan sonra diyorlar, Türkiye Yüzyılı’nda biz adalet, özgürlük diyeceğiz” dedi.

“NİYE GELECEK YÜZYILI BEKLİYORSUN?”

AKP’nin çoğulcu demokrasi, katılımcılık, insan hakları sözlerini eleştiren Babacan, “Şu anda fiilen yaptıkları ayrı bir telden çalıyor, açıkladıkları Türkiye Yüzyılı ayrı bir telden çalıyor. Ya madem açıkladığın Türkiye Yüzyılı’nda çoğulcu demokrasi, katılımcılık, insan hakları diyorsun. Niye gelecek yüzyılı bekliyorsun? Bugün uygulasana. Elini tutan mı var? Biz çalışıyoruz. İş üretiyoruz iş. Bugün ne söyleyelim demiyoruz. Seçimden sonra ne yapacağımızı hazırlıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE SİYASETİNDE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ”

16’ncı eylem planının açıklandığı toplantıda, seçim günü Türkiye potansiyelinin açığa çıkacağını kaydeden Babacan, “Bu eylem planları günü geldiğinde bakanların, müsteşarların önüne konulacak. Hadi arkadaşlar, ev ödeviniz bunlardır; çalışmaya başlıyorsunuz denilecek eylem planları. Yani işi bilen, tekniğini bilen, o işi başında olan, içinde olan insanların alıp uygulayacağı eylem planları. Bunu hazırlamak da herkesin harcı değil. Türkiye siyasetinde bir ilke imza atıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİMDE VERİMLİLİĞİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Türkiye’de üretimde verimliliğin zirveye taşınacağını, ekonomik egemenlik ve güvenliğin sağlanacağını söyleyen Babacan, “Dikkat edin, sanayimizi, esnafımızı ve kobilerimizi ilgilendiren atılım hamlemizi tanımlarken ne dedik; bu bir seferberlik olacak dedik. Bu ne demek? Topyekûn hep beraber omuz omuza koşmak demek. Atılım için de bir seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Oturduğu yerden olmayacak. Türkiye’de üretimde verimliliği zirveye taşıyacağımızı söylüyoruz. Ekonomik egemenliğimizi ve güvenliğimizi sağlayacağımızı söylüyoruz” şeklinde konuştu.

“100 BİN SÜPER KOBİ” İDDİASI

Konuşmasında, Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından sildiği tweeti anımsatan Babacan, şunlara yer verdi:

“Yatırımcıya uzun vadeli ve uygun teminatlı kredi imkanları sağlayacağız. Kamu ödemelerini tam ve gününde yapacağız. Her iş günü bin yeni sanayi istihdamı sağlayacağız. İktidarımızın ilk döneminde bir milyon vatandaşımızı sanayide yeni iş imkânlarıyla buluşturacağız. İstihdamı aranan elemanlarla büyüteceğiz. Dünyadaki dönüşümü avantaja çeviren, uluslararası patent ve marka başvurularını ikiye katlayan bir aklı devreye sokacağız. Tüm bu sektörlerdeki başarılarınız, Sayın Erdoğan’a emekliliğinde silmeyeceği tweetler attıracaktır. Bizi kutlayacağından hiç kuşkum yok. Sonuçta memleketin başarısı. Herhalde o da sevinir diye tahmin ediyoruz. Esnafımızın işini büyütmesini sağlayacağız. Türkiye’yi süper KOBİ ile tanıştıracağız. DEVA Partisi iktidarında, dünyayla rekabet eden en az 100 bin Süper KOBİ’miz olacak. Altını çiziyorum, döviz kazanan 100 bin süper KOBİ.”

(ANKA)