AKP’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan, Erdoğan’a ‘yolsuzluk’ üzerinden yüklendi. Erdoğan’ın eski sözlerini hatırlatan Babacan, “Biz yolsuzlukla mücadele, şeffaflık, imar rantları konusunu çalışıp sunduğumuzda bize ne diyordu? ‘Bunları yaparsak il başkanı, ilçe başkanı bulamayız’ diyordu” ifadesini kullandı.

Babacan’dan Erdoğan'a ‘yolsuzluk’ göndermesi: ‘İl başkanı, ilçe başkanı bulamayız’ diyordu

Eski AKP’li bakanlarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasının açılış törenine katılmak üzere gittiği İzmir’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluklar konusunda geçmişte söylediği bir sözü hatırlatan Babacan, Erdoğan’ın yolsuzlukların üzerini kapattığını ima etti. Babacan şöyle konuştu:

“Biz yolsuzlukla mücadele, şeffaflık, imar rantları konusunu çalışıp sunduğumuzda bize ne diyordu? ‘Bunları yaparsak il başkanı, ilçe başkanı bulamayız’ diyordu. Bizim şu anda 81 il başkanımız görevinin başında. 973 ilçenin 600’ünde ilçe başkanımız görevinin başında. Bütün il ve ilçe başkanlarımız bu ülke için çalışıyor. Sayın Erdoğan’a soruyorum, biz nasıl bulduk? Dürüst ve işin ehli insanlarla çalışırsanız kadronuzu rahat kurarsınız.”

“SEÇİM DÖNEMİNDE DOĞRU BULMUYORUM” DEMİŞTİ

Babacan’ın hatırlattığı bu sözleri Erdoğan, Ocak 2015’te sarf etmişti.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı şeffaflık paketine ilişkin eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Bu tip düzenlemelerin zamanlaması ve içeriği çok önemli. Seçim öncesinde doğru gelmiyor” demişti.

Erdoğan, şeffaflık paketi kapsamında TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel merkez yöneticileri, il ve ilçe başkanlarına mal bildiriminde bulunma zorunluluğu getirilmesine de sıcak bakmadığını, “Böyle giderse görev alacak il ve ilçe başkanı bulamazsınız” sözleriyle dile getirmişti.

Babacan ise Erdoğan’ın bu sözlerinden yaklaşık 4,5 yıl sonra, yeni partisinin hazırlıklarını yaptığı Temmuz 2019’da AKP’den istifa etmişti.