DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “CHP’nin arkasında boş teneke” sözlerine “Sayın Erdoğan; siz 13 sene 'boş teneke' ile mi çalıştınız? Bunca yıl niçin boş tenekeyle çalıştınız?” diye yanıt verdi.

Babacan’dan kendisine ‘Boş teneke’ diyen Erdoğan’a yanıt

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Esenyurt Olağan İlçe Kongresi’dne yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Babacan konuşmasında, kendisine “CHP’nin arkasında boş teneke” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğan’ın kendisine son zamanlarda daha sık sataşmaya başladığını belirten DEVA lideri, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bir kere, biz DEVA partisi olarak kimsenin arkasından gitmiyoruz. Onu geçelim. Kendisiyle çalışırken de arkasından gitmedim. Daima yan yana çalıştım. Yanlışların peşinden gitmedim. Ne demiş 'Boş teneke' demiş. Sayın Erdoğan; siz 13 sene 'boş teneke' ile mi çalıştınız? Cumhuriyet tarihinin en uzun süre bakanlık yapmış kişilerinden biriyim. Bunca yıl niçin boş tenekeyle çalıştınız? Millete bir de bunu anlatın bakalım. Üstelik, Ali Babacan 2009’da istifa mektubunu verdiğinde, 2011’de ayrılmak istediğinde, 2019’da istifa ettiğinde niçin kalması için ısrar ettiniz, diye soruyorlar kendisine. Bizler, partimiz, hiç kimsenin kuyruğunda veya arkasında değiliz.”

BAHÇELİ’YE DOKUNDURDU

“Esas siz kimlerle berabersiniz? Siz kimin arkasına takıldınız? Onu bir anlatın hele. Şimdi konuşma sırası bende. Küçüğün küçüğü bir ortağınız var. Perinçek ne diyor 'Hükümetin rotasını ben çiziyorum' diyor. E sizin de dümen Çin’e dönmüş. Çin tipi ekonomik model diyorsunuz. Ekonomide Perinçek modelini anlatıyorsunuz insanlara. Siz kimin arkasından gittiğinizin farkında mısınız ya? İş gücünü ucuzlatmaya dayalı; emeği, alın terini istismara dayalı bir modelden bahsediyorsunuz. Ne konuştuğunuzun farkında mısınız? Öte yandan, şu anda sizin iktidarınızın anahtarı kimde? Daha düne kadar size ve size oy verenlere etmediği hakareti bırakmayan, krizlerin ortağı Sayın Bahçeli de değil mi? Sizi zamanında tehdit eden mafya ve çete liderlerini, makamında ağırlayan Bahçeli de değil mi iktidarın anahtarı?”