DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından video yayınladı. Erdoğan'ın ittifak ortaklarından bahseden Babacan, "Erdoğan’ın şu anda başında olduğu ittifak, aslında bir 28 Şubat ittifakıdır. Erdoğan, 28 Şubat ittifakının cumhurbaşkanıdır” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Babacan: Erdoğan, 28 Şubat ittifakının cumhurbaşkanıdır

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ali Babacan, sosyal medya hesabından video yayınladı. AKP'nin ilk yıllarını öven Babacan, AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1990’lı yılların 'karanlık figürleri' ile ittifak kurduğunu ifade etti.

Babacan, şunları söyledi:

“Sevgili AK Partili kardeşlerim, ben Sayın Erdoğan’la birlikte, 2001 yılında AK Parti’yi kuran çekirdek ekipteydim. Bugünkü Erdoğan, yola beraber çıktığımız kişi değil. Benim beraber yola çıktığım o kişi konuşunca doğruyu söylerdi, kul hakkına dikkat ederdi, iftira atmazdı. Öfkeyle, nefretle yönetmezdi, bir inat uğruna ülkeyi ateşe atmazdı. Oy kazanmak için, sosyal medyadan, WhatsApp gruplarından yalanların yayılmasına göz yummazdı.

Bugün, size meydanlarda montaj videolar gösteren bir Erdoğan var. Etrafında da 90’ların karanlık figürleri var. Devlet Bahçeli orada, Doğu Perinçek orada. Erdoğan’ın şu anda başında olduğu ittifak, aslında bir 28 Şubat ittifakıdır. Erdoğan, 28 Şubat ittifakının Cumhurbaşkanıdır.

Erdoğan’a oy verirseniz her türlü yanlışı, hukuksuzluğu onaylamış olacaksınız. Gittikçe artan israfı, talanı, yalanı onaylamış olacaksınız. Erdoğan’a destek verirseniz, bunun sorumluluğunu hep taşıyacaksınız. Bu sorumluluk, vicdanınızda hep sizinle yaşayacak. Buna geçit vermeyin dostlarım. 28 Şubatçıların zihniyetine, diline bürünen bu ittifaka geçit vermeyin.”