DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi Davası ile ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim" açıklamasını yaptı.

Babacan: Gezi Davası ile ilgili şahsi bir mağduriyetim yok
Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu kardeşinize saldırmak aslında Türkiye’ye saldırmaktır" sözlerine tepki gösteren Babacan, "‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor. Böyle değil. Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür. Türkiye 1’den çok büyüktür. Kimse laf oyunlarıyla insanları kandırmaya çalışmasın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında konuşan Babacan, "Olur da altılı masa herhangi bir şekilde ortak bir aday belirleyemezse, ortak aday konusunda mutabakat sağlanamazsa o zaman DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan doğal olarak cumhurbaşkanı adayıdır. Önceliğimiz ve temel hedefimiz ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek ve adayımızın ilk turda açık farkla seçimi kazanmasıdır" dedi.

Gezi Davası'nda Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun müdahilliği üzerinden devam eden tartışmalara değinen Babacan, "Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi Davası ile ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim" diye konuştu.