Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Partisi’nin anketine göre yüzde 36 gibi bir oran mevcut siyasal partilerden memnun değil, yeni bir yapıya oy verebileceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 17-18

Babacan'ın masasındaki anket: Yüzde 36 siyasi partilerden memnun değil

DEVA Partisi İstanbul'dan bir şirket tarafından anket çalışması yaptırdı. Ankete göre, siyasi partilerden memnun olmayanların oranı yüzde 36 olarak ifade edildi.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, DEVA Partisi’nin Ankara’daki Genel Merkez Binası’nda fiziki çalışmalar tamamlandı. Ancak koronavirüs nedeniyle taşınmak için önümüzdeki hafta beklenecek. Genel Merkez’in açılışı ise koronavirüs ve ramazan nedeniyle yapılması beklenmiyor. Parti yöneticilerinin önümüzdeki haftadan itibaren Genel Merkez’de çalışmalara başlayacağı belirtildi.

DEVA Partisi’ne İstanbul’dan bir şirket tarafından sunumda bulunuldu. Söz konusu anketin doğrudan DEVA Partisi’ni hedef alan bir çalışma olmadığı ifade edildi.

"YÜZDE 36 SİYASİ PARTİLERDEN MEMNUN DEĞİL"

Yapılan sunuma göre yüzde 36 gibi bir oran mevcut siyasal partilerden memnun olmadığını belirtti. Yeni bir yapıya oy verebileceğini ifade eden grubun da en az yüzde 17-18 civarında rakamlar olduğu ifade edildi.

"MUHALEFET YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE"

DEVA Partili yöneticiler, “Muhalefetin oy oranı yüzde 50’nin çok çok üzerinde, iktidar bileşenlerinin yüzde 50’nin çok çok altına indiği görünüyor. AK Parti’nin kemik oy oranının çok aşağılara düştüğü noktasında tespitler var” yorumunu yapıyor.

ERKEN SEÇİM SORUSUNA YANIT

Ali Babacan, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'in 'Erken seçim bekliyor musunuz?' sorusuna, "İktidar elindeki gücü kaybedeceğini düşündüğü bir dönemde kendi eliyle seçime gitmez diye düşünüyorum. Ama 2023’e kadar da sistemin dayanabileceğini de sanmıyorum. Çok büyük bedel ödenir" yanıtını vermişti.