DEVA Parti Genel Başkanı Babacan, seçim dönemine girildiğini belirtti. Babacan, "Bakarsınız baskın seçim olur, mayısta veya haziranda olabilir. Bakarsınız erken seçim olur, ekimde kasımda olur. Yoksa vaktinde olur da gelecek sene mayısta haziranda mı olur bilemeyiz ama seçim yakın" ifadelerini kullandı.

Babacan: Seçim dönemine girildi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimin yakın olduğunu söyledi. Babacan, "Çok çalışmamız ve iyi hazırlanmamız gerekiyor" dedi.

Babacan, Bursa'da bir düğün salonunda düzenlenen, partisinin Yıldırım ilçesi 1. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Seçim dönemine girildiğini ifade eden Babacan, "Bakarsınız baskın seçim olur, mayısta veya haziranda olabilir. Bakarsınız erken seçim olur, ekimde kasımda olur. Yoksa vaktinde olur da gelecek sene mayısta haziranda mı olur bilemeyiz ama seçim yakın. Dolayısıyla çok çalışmamız ve iyi hazırlanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Babacan, yarın ev sahipliği yapacağı 6 siyasi partinin genel başkanlarının buluşmasına ilişkin, şunları kaydetti:

"Yarın bizim ev sahipliğimizde 6 partinin genel başkanı olarak yine bir araya geleceğiz ve bundan sonraki süreci değerlendireceğiz. Parlamenter sistem diye bir hedef koyduk ama önümüzdeki ilk seçimden bu hedefe doğru nasıl yürüyeceğiz, ülkemizin ihtiyaçları neler? Bütün bu konularda da diğer siyasi partilerle bir ortak payda ne kadar yakalarız, hangi alanlarda yakalarız bunun bir arayışını yarın itibarıyla başlatmış olacağız. Genel merkezimizde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Sayın Gültekin Uysal'ı, Sayın Ahmet Davutoğlu'nu, Sayın Meral Akşener'i ve Sayın Temel Karamollaoğlu'nu ağırlayacağız. Görüşmelerimizin şimdiden ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."