Babası, Gülen’e bizzat kefil oldu kızı, işçilerini FETÖ’den ihbar etti

Kadınların iş dünyasında daha cesur olduğunu tanımlamak için erkek egemen söyleme sarılan Leyla Alaton, bu “çıkış”ının ardından ikinci kez gündeme geldi. Gazetelerde çıkan ve bu yazının kaleme alındığı saatlere kadar tekzip edilmeyen haberlere göre ünlü iş kadını, şirketlerindeki bazı çalışanların FETÖ adına çalıştıklarından şüphelendiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Bizzat adliyeye giden Alaton, şüphelendiği bazı çalışanlarının isimlerini savcılıkla paylaşmış. FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilecek kişiler hakkında işlem yapılmasını istemiş. Yanında çalışanlardan bazılarının FETÖ’cü olduğunu yeni keşfetmiştir belki. Şüphelerini yargıyla paylaşması iyi olmuş en azından, suçu yargı tarafından sabit bulunmamış kimseyi şimdiden işinden etmeyerek doğru da bir adım atmış diyelim.

Babadan açık destek
Alaton’un bu adımını duyunca, ister istemez babası İshak Alaton hakkındaki “Paralel devlete maddi manevi destek” incelemesi akla geliyor. Malum, baba Alaton da, tıpkı şimdi kızının ihbar ettiği çalışanları gibi Gülenci olmakla suçlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015’in eylül ayında başlattığı incelemede, Alaton’un kendisi hakkında yazılan kitaptaki sözleri de yer almıştı. Bakın, bugünlerde kendi çalışanlarını FETÖ’cü diye ihbar eden Leyla Alaton’un babası, Gülencilere verdiği desteği nasıl anlatmıştı:

“Hiç endişe etmeyin!”
“Bu hareket büyük bir eğitim hareketi. İnsanı eğitiyor. Hayata bakışını değiştiriyor ve onu donanımlı bir dünya insanı haline getiriyor. İşte Gülen hareketi böyle bir eğitim hamlesinin içinde. Bunun bire bir neticelerini ben yerinde gördüm. Bir defa Moskova’daki okulun yapımında biz şirket olarak aracı olduk. Moskova Belediyesi’ne arsa tahsisini yaptırmaya muvaffak olduk ve okul orada başladı. Rus yetkililer sordular. ‘Bunlar ne yapmak istiyorlar, biz tanımıyoruz, siz ne diyorsunuz?’ diye. Ben ve Üzeyir, kefil olduk. ‘Hiç endişe etmeyin, izin verin’ dedik.”

İş adamı İshak Alaton’un 2016’daki vefatıyla bu dosya kapandı. Bakalım kızının ihbar ettiği Alarko çalışanlarının akıbeti ne olacak.

***

Irkçılık mağduru Eto’o ırkçılıktan ceza alan Emre ile aynı masada

babasi-gulen-e-bizzat-kefil-oldu-kizi-iscilerini-feto-den-ihbar-etti-401404-1.

Süper Lig’deki devre arasında Antalya’da “FIFEX Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı” açılacakmış. Bu etkinlik kapsamında düzenlenecek oturumlardan birinin başlığı, “Futbolda Etik Değerler” olarak belirlenmiş. Bu oturumun konuklarından biri kim dersiniz? Türkiye futbol tarihinin en agresif futbolcularından biri olan Emre Belözoğlu!

Ben ettim siz etmeyin!
Tribünlere el-kol hareketi çeken, gazetecilere saldıran, sahada rakiplerine küfürler yağdıran Belözoğlu, dinlemeye gelenlere futbolda etik değerleri anlatacakmış. Muhtemelen, “Ben ettim, siz etmeyin” demesi için davet edilmiştir, başka ne açıklaması olabilir ki? Bugünlerde İstanbul Başakşehir forması giyen Belözoğlu ile aynı oturumda konuşacak olan diğer isimler de enteresan. Emre’nin temsil ettiği değerlerin tam zıttı bir profile sahip olan Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş mesela… Daha da ilginci, ırkçı saldırıların sık sık hedefi olan Antalyasporlu Samuel Eto’o da Emre Belözoğlu ile aynı masada olacak!

Zokora’yı unutacak mı?
Barcelona’da forma giydiği yıllarda, ırkçı tezahürat nedeniyle sahayı terk etmek isteyen Eto’o, ırkçılıktan sabıkalı Emre ile “etik” konuşacak. Malum, Fenerbahçe’de oynadığı dönemde Emre, Trabzonsporlu Zokora’ya “f… n…” (hadi biz ‘pis zenci’ diye çevirelim) dediği için mahkûm olmuştu.

Bakalım Emre ile ‘etik’ konuşmayı kabul eden Eto’o, Zokora meselesini hatırlatacak mı? Unutursa, bizim için “Eto’o bitmiş olacak…”

Bu kez gerçekten.

***

Yeni oturum önerileri: Zarrab ile ahlaklı iş hayatı Burhan Kuzu ile dil bilgisi

babasi-gulen-e-bizzat-kefil-oldu-kizi-iscilerini-feto-den-ihbar-etti-401405-1.babasi-gulen-e-bizzat-kefil-oldu-kizi-iscilerini-feto-den-ihbar-etti-401406-1.

Emre Belözoğlu’nu “Futbolda Etik Değerler” oturumuna davet edenlere birkaç öneri de biz verelim:

»Reza Zarrab ile “Hayırsever işadamlığı ve ahlaklı iş hayatı” üzerine konuşulabilir.

»Geçen hafta İstanbul’da ağırlanan Sudan kasabı “Ömer El Beşir ile insan hakları” mesela…

»Jet Fadıl ile “Girişimcilik dersleri ve milyonları kazıklamaya rağmen hapse girmeme” konulu söyleşi.

»Bir de, “Anayasa profesörü” Burhan Kuzu ile “Hukuk, dil bilgisi ve sosyal medya kullanımı” sohbeti.