Babası tarafından işkenceye maruz bırakılan Tuğba’nın annesi: Videoyu ben çektim

Beyoğlu’nda kızı Tuğba A.’nın yı darp ettiği görüntüler sosyal medyaya düşünce tutuklanan Muzaffer A.’nın 17 yaşındaki oğlu, “Ablam babama bıçak çekti. Videoyu anneme tehditle çektirdi” iddiasını anne Şefika A. yalanladı.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre; 19 yaşındaki öz kızına işkence ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra “kasten yaralama” suçundan tutuklanan Muzaffer A. “Önce o bana saldırdı. Bana vurunca hazmedemedim ben de ona vurdum” demişti. Tuğba A.’nın 17 yaşındaki kardeşi S.A ise bazı sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamalarda, babasının suçu olmadığını, ablasının babasına bıçak çektiğini, yatalak olan annesini de dövdüğünü ve videoyu da zorla çektirdiğini iddia etti.

S.A’nın bu iddialarının üzerine poliste ifadesi alınan anne Şefika A.“Tuğba beni video çekmeye zorlamadı. Sadece video çekmemi istedi” dedi. Olay günü eşinin salona gelerek camları kapatmak istediğini, Tuğba’nın da bir camı kapatmaması için camı tuttuğu sırada babasının kolundan aşağı çektiğini anlatarak, “Yere yatırıp darp etmeye başladı. Tuğba babasına, babası da Tuğba’ya vurmaya başladı. İlk kimin vurduğunu görmedim. Tuğba eşime bıçak çekmedi” dedi.

“BENİM BAKIMIMI TUĞBA YAPIYOR”

Tuğba’nın babasıyla tartışmaya başladıktan sonra telefonu kendisine vererek, ‘Çek’ dediğini anlatan Şefika A., “Ben de videoyu çekmeye başladım. Tuğba beni tehdit etmedi. Ancak bakıma muhtacım ve bakımımı da Tuğba yapıyor. Tuğba bana bakmaz diye korktuğum için videoyu çekmek zorunda kaldım” dedi. Kızından hiçbir zaman şiddet ve tehdit görmediğini söyleyen Şefika A., “Tuğba’nın babasına ve kardeşine de şiddet uyguladığını görmedim. Eşim Muzaffer A.’nın kızımı darp ettiği oluyordu. Bu olaylar genelde benim hastanede olduğum zamanlar olurdu. Bunları ben oğlum S.’den öğrenirdim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Babanın kızına uyguladığı şiddet görüntülerini ve genç kadının yardım çığlıklarını kendi hesabından paylaşan bir Twitter kullanıcısı, “19 yaşındaki kıza öz babası işkence yapıyor. Anne yatalak. Hepsi bir psikopatın elinde. Olayın doğruluğunu teyit ettim. Ne olur bildiğiniz ne kadar yetkili varsa etiketleyin. Bu insanları kurtaralım. Yer: Taksim/ Tarlabaşı Elimde resmi evraklar da var” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, isminin Tuğba olduğu belirtilen genç kadına babası tarafından uygulanan şiddet tepki çekmiş, yayınlanan görüntülerden sonra baba Muzaffer A. tutuklanmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yapmış ve dava sürecini yakından takip edeceğini belirtmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tuğba kızımızın şiddete maruz kaldığı görüntüler hepimizi derinden sarstı. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bakanlık olarak Tuğba kızımız ile iletişim halindeyiz. Sosyal inceleme süreci devam etmekte. Olayın hukuki boyutunu yakından takip edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.