İstanbul'da sahte alkol nedeniyle yaşamını yitiren 52 yaşındaki Halit Yüce’nin kızı yaşananları anlattı. Babasının eve geldiğinde rahatsızlanmaya başladığını kaydeden kadın, "Gözleri görmemeye başladı. 6-7 saat hastaneye götürmek için çabaladım, zorla ikna ettim. 3 gün orada uğraştık ama geri gelmedi" diye konuştu.

Babasını sahte alkolden kaybeden yurttaş: Gözleri görmemeye başlamıştı

İstanbul'da sahte alkol nedeniyle 7 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu öğrenildi. Ölümlerle ilgili polis ekiplerinin incelemeleri sürerken hayatını kaybedenlerin cenazeleri de Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor.

Sahte alkol nedeniyle vefat eden Halit Yüce'nin cenazesi adli tıptan alınırken kızı da yaşananlarla ilgili İHA'ya konuştu.

'6-7 SAAT HASTANEYE GÖTÜRMEK İÇİN ÇABALADIM'

Babasının yaşadıklarını anlatan kadın, “Alkol kullanıyordu. Eve geldiğinde rahatsızlanmaya başladı, ben yanındaydım. Gözleri görmemeye başladı. Çok kötüyüm dedi, zorla ikna ettim. 6-7 saat hastaneye götürmek için çabaladım. Gözlerim görmüyor diyordu, sonra hastaneye götürdüm. 3 gün orada uğraştık ama geri gelmedi. 52 yaşındaydı, babam nereden aldı hiç bilmiyorum. Evde içmiyordu. Ne söyleyeyim şu an ne haldeyim onu bilmiyorum” dedi.

Yüce'nin cenazesi ise Kırıklareli'nde defnedilecek.

NE OLMUŞTU?

9 Ekim'den bu yana çeşitli hastanelere başvuran çeşitli illerdeki birçok kişi sahte alkolden zehirlenmişti. Son verilere göre 40'a yakın yurttaş sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetti.