Indie folk-pop sound’u ve gitarına eşlik eden güçlü vokaliyle, soul ve caz tınılarını harmanlayan İngiliz besteci ve söz yazarı Charlie Winston, 7 Mart Perşembe günü Babylon sahnesine konuk oluyor. Müzisyen bir aile içerisinde Suffolk’ta büyüyen Charlie Winston, büyüdüğü çevre içerisinde bir araya geldiği farklı müzisyenler, orkestralar ve tiyatroculardan da beslenerek kariyerinin başında Tox Baxter ile çalmaya başladı ve […]

Babylon’da bu hafta

Indie folk-pop sound’u ve gitarına eşlik eden güçlü vokaliyle, soul ve caz tınılarını harmanlayan İngiliz besteci ve söz yazarı Charlie Winston, 7 Mart Perşembe günü Babylon sahnesine konuk oluyor.

Müzisyen bir aile içerisinde Suffolk’ta büyüyen Charlie Winston, büyüdüğü çevre içerisinde bir araya geldiği farklı müzisyenler, orkestralar ve tiyatroculardan da beslenerek kariyerinin başında Tox Baxter ile çalmaya başladı ve bir süre sonra “Charlie Winston and the Oxymorons” ismiyle sahne aldı.

2007 yılında çıkış albümü “Make Way”in de prodüktörlüğünü yapan Peter Gabriel ile Avrupa turnesine çıkarak ismini daha geniş bir kitleye duyurmayı başardı. İngiliz sokak sanatçısı ve ozan imajıyla da dikkat çeken Charlie Winston, 2009 yılında yayımladığı “Hobo” ile Fransa listelerinin başında uzun süre yer edindi. Kendi ülkesinin dışındaki dinleyicilere de ulaşabilen ve ilk uluslararası albümünü yayımlayan Winston, Avrupalı sanatçıların ödüllendirildiği “European Border Breakers Awards”ta, 2010 yılında “Avrupa’daki En İyi İngiliz Sanatçısı” kategorisinde ödül aldı.  2015 yılında yayımladığı “Curio City” sonrasında yapım süreci 3 yıl süren albümü “Square 1”; “başlangıç noktası”na dönüşü, daha basit, daha saf bir zamanın köklerini ve yaratıcılığın özgürlüğünü getiren özü hatırlamayı anlatıyor. Kişisel, sosyal ve küresel konuları ele aldığı son albümü, Winston’ın farkındalık açısından etki alanı en geniş albümlerinden.

Kolektif İstanbul’un eğlenceli akustik enstrümanlarının elektronik ritimleriyle bir araya geldiği “Balkan Wedding Party”, 8 Mart Cuma akşamı müzik ve dans tutkunlarını Babylon’un dans pistine davet ediyor.

2006 yılından beri “Balkanatolia”, “Krivoto”, “Kerevet” ve “Pastırma Yazı” isimli dört albüm yayınlayan Kolektif İstanbul; caz ile funk altyapılarından beslenerek Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanladı. Tek bir müzik türü ile sınırlı kalmayı reddederek, türler arasında formlarla oynamayı tercih eden grup; Montreux Caz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, The Flow Festival, Fira Mediterrania gibi uluslararası festivallerde başarılı performanslar sergiledi. Son zamanlarda samimi videolarıyla da öne çıkan ekip; saksafonda Laniepce, vokalde Aslı Doğan, davulda Batuhan Baraç, suzafonda Ertan Şahin, tuşlularda Tamer Karaoğlu ve klarnette Talat Karaoğlu’dan oluşuyor.

Türkçe pop şarkılarının katılımcıları 90’lı yıllara götüreceği “Hey Gidi Günler” partisi ve öncesinde 90’lar temalı Pub Story etkinliği, 9 Mart Cumartesi gecesi Babylon’da!

Babylon yıllardır ev sahipliğini yaptığı Oldies But Goldies ve yeni konsepti Y2K Millennium Party’de de olduğu gibi müzikseverleri zamanda yolculuğa çıkarıyor ve bu sefer 90’ları dans pistine taşıyor. Sarp Dakni ve Berke Yavuz’un kabin başında olacağı gecede; Yonca Evcimik, Mustafa Sandal, Burak Kut, Tarkan, Emel Müftüoğlu, İzel-Çelik-Ercan ve 90’ların hit şarkılarından oluşan Türkçe pop seçkisi geceye eşlik edecek.