Ordu Ünye’de sondaj faaliyetlerine karşı direnen yurttaşları ziyaret eden CHP’li heyet bölgede incelemelerde bulundu. CHP’li Öztunç, “Hükümetin elinde para kalmadı. Milletin elindeki bağa bahçeye göz diktiler” dedi.

"Bağa bahçeye göz diktiler"

Haber Merkezi

CHP heyeti, Ordu’nun Ünye ilçesinde maden için yürütülen sondaj faaliyetine karşı direnen yurttaşları ziyaret etti. Vekiller, Yeşilkent ve Üçpınar köylüleriyle bir araya geldi.

Heyette yer alan CHP’li Ali Öztunç, “Burada altın mı arıyorlar? Altın arıyorlarsa fındıktan daha güzel altın yok” dedi. Hükümetin elinde para kalmadığı için gözünü madenlere diktiğini belirten Öztunç şunları söyledi: “Bir yılda Türkiye’de bin tane yeni maden ihalesi yaptılar. Onlardan bir kısmı da buralarda. Ekonomi bitmiş, para kalmamış durumda. Milletin elindeki bağa bahçeye göz diktiler.”

baga-bahceye-goz-diktiler-799355-1.

ORDU’NUN YÜZDE 34’Ü MADEN SAHASI

Ordu topraklarının yüzde 34’ünün maden sahası ilan edildiğine dikkat çeken CHP’li Seyit Torun ise “Bu tamamen Ordu’yu yok saymak demek. Nedir bu Karadeniz halkından, Ordu halkından istediğiniz. Yetmedi mi? Gözünüz doymadı mı?” dedi. Karadeniz’de talan başlatıldığını belirten Torun şöyle konuştu: “Bu toprakları bekleyen, bu geniş alanları bekleyen, burada yaşam mücadelesi veren hemşerilerimize hiç kimsenin el kaldırmaya hakkı yok, bu güvenlik kuvvetleri de olsa. Fatsa’da gördük bahçeleri, durum ortada. Buralarda eğer aynı şekilde olursa bunun bedeli ağır olur. Bunun daha geri dönüşü yok. Oradan çıkardığınız madenin on katını da satsanız bu doğayı yerine geri getiremezsiniz”

EVLERİMİZİ OCAKLARIMIZI SAVUNUYORUZ

CHP’li Mustafa Adıgüzel ise jandarmanın müdahalesine tepki gösterdi. Fatsa’da açılan maden ocağını hatırlatan Adıgüzel şöyle konuştu: “Burası Fatsa Bahçeler’e kuş uçuşu 4 kilometre. Orada ne yaptılarsa, burada aynısını yapacaklar. Sondaj yaptıkları yer evimizin, bahçemizin içi. Çevredeki 500 hane burada akan suları kullanıyor. Biz uzak diyarları savunmuyoruz. Evlerimizi, ocaklarımızı savunuyoruz.”