Kaçak Kuran kursunda bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Kaymakamlığı, L.Ö. isimli şahsın geçen yıl Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'serbest bırakıldığının anlaşıldığını' duyurdu.

Bağcılar Kaymakamlığı’ndan 'kaçak Kuran kursunda istismar' açıklaması

Bağcılar Kaymakamlığı, bir çocuğun ilçedeki kaçak Kuran kursunda cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, olayın 7 Ekim 2019’da meydana geldiği ve L.Ö. isimli şüphelinin yakalanarak hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Kaymakamlık, suç mahalli olan kursun kapatıldığını kaydederken, L.Ö.’nün ise Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Ocak 2021 tarihinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığının anlaşıldığını ifade etti.

Açıklama, “Basında yer alan Kaymakamlığımıza yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” sözleriyle son buldu.

bagcilar-kaymakamligi-ndan-kacak-kuran-kursunda-istismar-aciklamasi-969561-1.

NE OLMUŞTU?

Bağcılar’da halk arasında 'Sıbyan mektebi' diye bilinen ‘anaokulu’ niteliğindeki Medrese-i Gül'de kaçak Kuran kursu başlatıldı. Kursta 16 yaşındaki R.U. anaokulu çocuklarına ‘Kuran kursu eğitmenliği’ görevini yürütüyordu. 2019 yılında Kuran kursu eğitmeni 16 yaşındaki R.U., kurs sorumlusu L.Ö. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

7 Ekim 2019 günü ise öğrencilerin kurstan çıkmasının ardından L.Ö’nün kendisine "Pencerenin ölçüsünü alalım mı?" dediğini aktaran R.U., "Ölçü aldığımız sırada belime sarılarak beni öptü. Korktuğum için ses çıkaramadım. Bu kursun kapanmasını istiyorum. Kursta beş yaşında çocuklar bulunuyor. Bu şahıs çocuklarla görüşüyor. Evimin yerini biliyor, çok korkuyorum" dedi. R.U. ayrıca L.Ö.’nün, bir mahallede iki ayrı kaçak kursunda 4-6 yaş arasında 39 çocuğa dini eğitim verdiğini belirtti.

R.U.'nun ablası, halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'a yaptığı açıklamada, “Kimse bize sahip çıkmadı. Sesimizi duyuramadık. Kaymakamlığa dahi gittik. ‘Aman basın duymasın’ deyip üstünü kapatmaya çalıştılar” dedi.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava devam ederken R.U.’nun ailesi süreci takip etmeyi ve duruşmalara gitmeyi bıraktı.