Bağdat'ta bir kadın, bir ve üç yaşındaki iki çocuğunu Dicle Nehri'ne atarak öldürdü. Kadının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ülkeyi ayağa kaldırdı.

Bağdat'ta iki çocuğunu Dicle Nehri'ne atan kadının görüntüleri infial yarattı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, iki çocuğunu Dicle Nehri'ne atarak öldüren annenin görüntüleri infiale neden oldu. Çocukların babasının ailesi, babanın eylül ayında boşanma davası açtığını ve annenin bu yüzden çocukları öldürdüğünü iddia etti.

Çocukların dedesi, "Bu suç, uzun süredir planlanan bir şeydi" iddiasında bulundu; kadının eşini aldattığını öne sürdü. Bir ve üç yaşındaki iki çocuğunu el-Eimme Köprüsü’nden Dicle Nehri'ne atan kadın şu gözaltında.

İsmi açıklanmayan kadının avukatlarıysa henüz bir açıklama yapmış değil.

Iraklı yetkililer, çocukların cesedine ulaşıldığını açıkladı. Kadının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ise sosyal medyada infial yaratmış durumda.

Gözaltına alınan kadının ilk ifadesinde kocasını cezalandırmak için bu çocuklarını nehre attığını söyledi.

Basında yer alan bilgilere göre, 3 ay önce boşanan çiftin çocuklarının velayeti, mahkeme kararıyla babaya verildi.

Belirli zamanlarda çocuklarını görme izni olan kadın bunu psikolojik bir sorun haline getirdiği ortaya çıktı.

Olayın yaşandığı gün, çocuklarını Bağdat’taki İmam Kazım Türbesi’ne götüreceği bahanesiyle babalarından aldı ve gece yarısı Dicle nehrine attı.

Kadının polise verdiği ifadede, “Babaları beni çocuklarımdan uzaklaştırdı ben de aynı hissi yaşaması için onları nehre attım ki benim ne hissettiğimi anlasın” dediği öğrenildi.

İHA