Eğer bağımsız müzik konusunda yeniyseniz paniklemeyin. Şu sıralar takip etmeniz gereken konserleri yazıyorum

Bağımsız müzik rotası

Memlekette bir süredir büyük konserlerin zor yapılacağından bahsediyorduk. Geçen yıl karışan ortam, gündemin bilgisayar oyunu jargonuyla konuşacak olursak kâbus zorluk derecesine hızla geçişi sektörü zora soktu. Bozulan moralimizden hiç bahsetmek dahi istemiyorum. Alıştık iyice....

Yalnız iyi şeyler de olmuyor değil hani. Bağımsız müzik gruplarımız cayır cayır performans yapıyor. Hem de büyük sağlam sahnelerde.

Müzik çevrelerini biraz takip ediyorsanız. Alternatif camiayı çok yakından tanımıyor ama Twitter’dan bile olsun takip ediyorsanız şu sıralar kafanızın karıştığını anlıyorum. Yeni grup isimleri duyuyorsunuz. Tam formüllere oturtamadığınız farklı albümlerin adını duyuyorsunuz.? Değişik hikâyeler oluyor memlekette. Yeni müzisyenlerle tanışıyorsunuz. Eğer işin yenisiyseniz paniklemeyin. Şu sıralar takip etmeniz gereken konserleri yazıyorum. Böylece yeni albümler ve gruplardan da bahsetmiş oluyorum. Siz de kafanız rahat bu isimleri takip ediyorsunuz. Tamam mı? Sorun yok. Panik yok.

» The Away Days
3 Mart İKSV Salon

Memleketin en güzel gruplarından biri The Away Days. Sakin, sessiz ve naif kişilikleriyle müziklerinin yanında müzikal becerileri “ben buradayım” diye bağırıyor. Son uzun çalar albümleri Dreamed at Dawn bunun bir kanıtı gibi. Grup inanılmazı başararak tertemiz bir kayıt almış. Albümde en başta hakkını vermek gereken şey bu. Albümü ileride daha detaylı konuşuruz. Ben şimdilik sadece 3 Mart’taki Salon İKSV konserlerini hatırlatmış olayım. Kaçırmayın...

» El Topo, Kırkbinsinek, Uluru
2 Mart ZorluPSM
Uzun süredir dinlemekten en büyük zevk aldığım isimler bu etkinlikte sahne alacak. El Topo, Kırkbinsinek, Uluru ile alternatif rock, metal, saykodeliğe ve deneysel müziğe doymamanız mümkün değil. Uluru ile El Topo’yu yazılarımdan hatırlamanız mümkün. Kırkbinsinek’i daha önce yazmamıştım ama Sis Sus Pus albümü yazılmaya değer bir derinliğe sahip. Bu akşamki konseri gelin birlikte izleyelim sonra yazıp okur tartışırız. Nasıl? Bence olur bu iş.

» Demonation Festivali No:7 - 2.Gün / 11 Mart
Babylon Bomontiada
Bant mag.’ın bu piyasaya sunduğu cevherin hakkı yenmez. Alternatif ve bağımsız müziklerin desteklenmesi konusunda önemli bir kaledir kendileri. 11 Mart günü, geçen aylarda yağan fantastik kar yüzünden ertelenen Demonation Festivali 2. gün etkinliği gerçekleştirilecek. Bu yıl 10 Numara'nın katkılarıyla gerçekleşen festivalde Loradeniz, Secondhand Underpants, Lopenstraat, Da Poet ve Islandman sahne alacak. Özellikle hiç dinlemediyseniz Lopenstraat’ı ve Loradeniz’in Mara adlı single’ını dinlemenizi tavsiye ederim.