Bağlama tartışması Meclis’te

BirGün ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında okullara üç bin piyano ve 84 bin 290 bağlama dağıtılacağının duyurulması tartışmalara yol açtı.

Bağlama ve piyanoların nereden temin edileceği ile ne kadara mal olacağına ilişkin tartışmalar devam ederken MEB’den konuyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlığın açıklamasında, Yavuz Bingöl’den ya da başka bir kurumdan enstrüman satın alınmasının söz konusu olmadığı ve enstrümanların protokol gereği, Yavuz Bingöl Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği tarafından temin edileceği bildirildi.

“Protokol gereği…”
Enstrümanların para karşılığında alınacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan MEB’in açıklamasında şöyle denildi: “Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi (YBSM) bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği arasında ‘Müzik Sınıflarının Altyapısını Destekleme Kampanyası İş Birliği Protokolü’ imzalanmıştır. Bu bağlamda Yavuz Bingöl’den ya da herhangi başka bir şahıs/kurumdan enstrüman satın alınması söz konusu olmayıp protokol gereği enstrümanlar Yavuz Bingöl Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği tarafından temin edilecektir.” CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, imzalanan protokolü meclis gündemine taşıdı. Başarır, Yavuz Bingöl’ün her fırsatta Cumhurbaşkanı sErdoğan’ı övdüğünü anımsatarak, protokolün Bingöl’ün himayesinde olan bir derneğe verilmesinin manidar olduğunu söyledi. Protokolün imzalanmasında Bingöl’ün Erdoğan hakkındaki söylemlerinin etkili olup olmadığını soran CHP’li Başarır’ın Selçuk’a sorduğu diğer soru şöyle:

► Protokolün imzalanmasında Yavuz Bingöl’ün, “Sonuna kadar Erdoğancıyım. Ben Erdoğan’ı seviyorum. Oyumu da Erdoğan’a vereceğim” sözlerinin etkisi var mıdır?