Bahadır Grammeşin davası yine ertelendi
Kadıköy’de kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin görülen davanın altıncı duruşması bugün görüldü.
Mahkemenin söz hakkı verdiği sanıklardan Yahya Burak Ataç önceki ifadesine ek olarak "Elimde bir cisim yoktu. Sadece 3-4 tokat attım" dedi. Bir diğer sanık Serhat Alı Günay ise 'saldırıya uğramamak icin elimdeki bıçakla kendini savunduğunu' iddia ederek "Bıçak kimseye değmedi. Kimseye vurmadım. Burak Ataç'ınin elindeydi bıçak. O kimseyi vurmasın diye elinden aldım. 5 sanığın tutukluluk hali devam ederken, davada, Batı Yakası isimli mekânın sahibi Erkan Çınar için kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor.
Bahadır Grammeşin'in avukatı tutuksuz yargılananların tutuklanmasını talep etti.
Saldırgan Cemal Diri'nin avukatı, bir teneke kutuyla vurulduğunu ama bu vuruşun öldürücü olmadığını iddia etti. Avukat 'Bir ailesi var ve baba. Ailesine bakması lazım. Uzun suredir tutuklu tahliyesini talep ediyorum. Müvekkilimin suçu kasten yaralama olarak kişiselleştirilmelidir' dedi.
Burak Ataç'ın avukatı: Burak'ın ifadesi samimidir. Öldürme kastı yoktur, uzun süre tutuklu olduğunun da göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ediyorum.
Hakim, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Hayati Kırlak'ın getirilmesine, polis labaratuvar sonucunun beklenmesine karar verdi.
Dava 1 kasım 2016 saat 14 .00'e ertelendi.